Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Egeyön Haber mahallelerimizi dolaşmaya, muhtarlarımızı dinlemeye devam ediyor.  “Mahallem ve Muhtar’ım” programının konuğu İzmir Konak ilçesi Kahramanlar Mahallesi Muhtarı Aslan Portakal.

Egeyön Haber mahallelerimizi dolaşmaya,

Muhtarlıkta ilk dönemi olduğunu belirten  Kahramanlar Mahallesi Muhtarı Aslan Portakal , muhtarlığa başlama hikayesini şu sözlerle anlattı : ” Ben mahallemde rahmetli muhtarın âzasıydım. Âza olduğum sırada muhtarımızın ani bir rahatsızlığı  sonuncu vefat  etmesinden sonra Kaymakamlık beni göreve çağırdı, anahtar teslim etti. Ve geçici görevden sonra aday oldum. Bir dönemdir muhtarlık yapıyorum.”

Muhtar olmaya nasıl karar verdiğini, mahallesini,  yaklaşmakta olan seçimlerde aday olup olmayacağını anlattı.

HER ŞEY BEŞ DAKİKADA OLMAYABİLİYOR

Mahallede genel olarak yollardaki arızalardan, su arızalarından dolayı vatandaşların şikayetleri olduğunu söyleyen Muhtar Aslan Portakal; zaman zaman İzban Hilal durağında dilencilik yapıldığı için şikayet geldiğini ancak emniyetin bu konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirtti. Belediyenin  kendilerine her konuda yardımcı olduğunu,  “bizim isteyip  de aksayan bir işimiz yok, belki biraz geçiyor ama burası koca İzmir. Her şey beş  dakikada olmayabiliyor. Halkımızdan gelen en önemli şikayet ise Kahramanlar Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağının taşınacak olması. Doktorlar taşınacağız diyor. Sağlık Ocağı için yer bulduk. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz.  ” diyerek belirtti.

MAHALLEMİZİN SINIRLARI

Mürsel Paşa  Caddesi, Kültürpark’ın Cumhuriyet Kapısı, 1428 sokağa ve  Ege Mahallesi ‘ne olan alanın mahallenin sınırlarını oluşturduğunu söyleyen Muhtar Portakal; 3600 seçmenin ve 10.000’den fazla nüfusun olduğunu, mahallenin  hastaneler ve oteller bölgesi olması nedeniyle çok göç aldığını, gündüz ve gece nüfusunun farklı olduğunu ifade etti.

HİZMETE HAZIRIM

Kahramanlar Mahallesi Muhtarı Aslan Portakal yaklaşmakta olan seçimlerle ilgili olarak ; ilk döneminde tecrübe kazandığını, muhtarlığın  en büyük keyfinin yapılan hizmet sonrasında karşı taraftan alınan güler yüz olduğunu ve yeni dönemde hizmete hazır olduğunu açıkladı.