CHP Beklemede, Zeybekci ATAKTA..

Ege bölgesinde seçim heyecanı henüz yok gibi. İzmir’den başlayalım. Yine CHP beklemede…. Aziz Kocaoğlu “Ben İzmir Belediye başkanlığını bırakıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu

CHP Genel Merkezi dünden razıymış gibi İzmir’i beklemeye aldı. Ve hala bekliyor. Kusura bakmayın ama CHP bekledikçe ilçeleri riske sokuyor. Beklentiler ve beklemeler İzmir’de CHP’ye güç katmak yerine kan kaybına sebep olacak. Çok değil Nisanda bu sonuçları görmüş olacağız.

Aziz Kocaoğlu’na kırsaldan oy verenler aynen şunun altını çiziyor. Biz yerelde Ak Parti’ye oy verdik. Ama büyükşehirde Aziz Kocaoğlu’na oy verdik diyenler şimdi ne diyecek?

Aziz Kocaoğlu’nun bu seçimlerde İzmir üzerinde önemli etkileri olacak. CHP genel merkez ile Aziz Kocaoğlu’  ya birlik olur ya devam eder. Ya da kan kaybının adı kırsalda başlar şehre doğru ilçe kayıpları olur. Bunları daha öncede yazmıştım. Ama beklemek CHP’yi İzmir’de sakinleştirmiyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP’de ayarlar bozulma sınırında. Uygulanmayan parti içi demokrasi  ve beklenen büyük zafer. İşte burada çelişki başlıyor. Tabandaki birlik adayların ve meclis üyelerinin seçimiyle ne olacak. CHP birlik beraberlikle seçmen coşacak mı, yoksa kırgınlıklarla seçmen adaya göre verme safına mı dahil olacak?

İşte İzmir seçimlerinin ana çözüm noktası bu. Oylar adaylara göre dağılırsa hiçbir seçim bölgesinde seçim partiler için çantada keklik değildir.

AK Parti adayını belirledi.

Zeybekci Bayraklı’da sevgi sokağında vatandaşın arasına girdi.

Bayraklı ilçesinde aldığı moralle bütün ilçe ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıyla topladığı bilgileri harman eden Zeybekci önce Bayraklı’ya gözü dikti.

Zeybekci’yi hafife almayın demiştim. Zeybekci derinden yol alıyor. Şimdi adayı belli olmayan ama sosyal medyadan aday gibi yanıt verenler kordonda Tavas zeybeğini kim oynayacak diye tartışa dursunlar..

İzmir’de CHP ve AK Parti mücadelesinde bir iki ilçede iyi parti koltuğu kapar mı? Eğer it

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci

tifakta İyi parti İzmir’den hiç aday çıkarmayacağım derse tamam. Eğer böyle bir fren yapmaz ise CHP’nin küskünleri İyi Partiyi; hatta hatta Ak Partiden aday olmayı zorlar mı? Evet zorlar.

Yani Aralık ayı ve Ocak ayı başında İzmir renkli sahnelere sahip olacak.

Bütün bir İzmir siyasi fotoğrafına uygun yapılanmayı kim yapacak? Bu noktada Zeybekci’nin işi kolay. CHP İzmir’de bütün adaylarını belirleyecek.ve gürültü koptuğunda Ak Parti İzmir’de yeni birkaç ilçeyi hedefleyecek. bir yandan da meclis üyelerini dizayn edecek.

İzmir seçimlerini CHP’nin büyükşehir adayı ve Zeybekci şekillendirir. Zeybekci diyelim ki bir-iki ilçe ekler sonuç hanesine. Birde geçen seçimlerin yüzde otuz beşlik bandı yüzde kırka doğru yol alır.

Şimdilik en kötü ihtimal ve senaryo bu sonuç..

Görünen köy kılavuz ister mi?

Yayınlama: 03.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.