Mahallem Ve Muhtarım: Konak İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan

Mahallem Ve Muhtarım:  Konak İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan
Yayınlama: 03.10.2018
A+
A-

Egeyönhaber’in bir ilk olarak başlattığı Mahallem ve Muhtarım programı muhtarlarımıza konuk olmaya, onları dinlemeye devam ediyor. Mahallem ve Muhtarım bu kez muhtarlıkta dördüncü dönemini yaşayan ve mahallesine aralıksız yirmi yıldır hizmet eden Konak İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtar’ı Gülay Pekcan’a konuk oldu.

 MAHALLE HALKI BENİM AİLEM

Konak ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan; muhtarlıkta 20. yılı ve  4.  dönemini  yaşadığını, her dönemin ayrı bir güzelliği olduğunu ifade ederken ; “İzmir kenti çağdaşlığın demokrasinin özgürlüğün , barışın kentidir. İzmir kenti çağdaş, laik, paylaşımcı, özgürlükçüdür. Bugün sizinle bu paylaşımı yapıyoruz. 20 yıldır bu mahallede muhtarım.  38 yıl önce evlenerek buraya  geldim ve burada oturuyorum. Mahalle benim evim, evime gösterdiğim özeni titizliği burada mahalleme ve mahalle halkına gösteriyorum. Mahalle halkı benim ailemin bir ferdi ,annem babam, kardeşim çocuklarım, torunlarım . O kadar güzel bir birlikteliği sağladık ki her şey burada paylaşarak üreterek oluyor.  Sorunlarımızı çözerken Belediye Başkanı, Kaymakamımızla, Valimize  birlikte çalışarak çare üretiyoruz. Bir de vatandaşlarla el ele vererek ürettiklerimiz var. Bir garibanı okutmak, doyurmak gibi,  giyimleri giyim bankasına gönderiyoruz, bir öğrenci evi kurmak gibi faaliyetleri mahalleli ile birlikte yapıyoruz.” dedi.

PAYLAŞIMLA HER ŞEY DAHA GÜZEL

İmece usulü ile Fatih Projesi’nden daha önce  Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu’nun 18 dersliğini hayırseverlerimiz ile akıllı tahta ile buluşturduklarını, engelli bir çocuğumuz için asansör yaptırdıklarını , okulun kapı ve pencerelerini belediye ile birlikte 120.000 liraya yakın parayı okula harcayarak yenilediklerini anlatan Muhtar Gülay Pekcan ;” Yani imece usulü  ile paylaşım paylaşım ile her şeyin daha güzel olacağına inanan ve öyle bir ailede büyüyen biriyim. Her şeyi burada mahalleli ile birlikte yapıyoruz. Belediye ile ise mahallenin çöpünden, ağaçların budanmasına, yolun yapımdan kaldırıma kadar birlikte çalışıyoruz. Belediye ile birlikte yaptığımız ücretsiz tuvalet ile “Meslek Hizmet Ödülü” aldım. Yirmi yıl önce mahallemizde ağaç daha azdı. Erdal İzgi bey ile 5 bin ağaç diktik. Belediye ile birlikte yaptığınız her hizmette karşılığını  alıyorsunuz. Dört belediye başkanı ile çalıştım.  Hepsiyle birlikte farklı çalışmalar yaptım. Muzaffer Tunçağ ile tuvaleti yaptık. Erdal İzgi ile Rahmetli Priştina ile birlikte bu binayı kazandırdık. Hakan bey döneminde doğal gaz geldi, Muzaffer bey döneminde yollar yenilendi. Sema Pektaş hanım ile başka çalışmalar yapıyoruz. Birlikte paylaşarak çok daha üretken çok daha başarılı oluyorsunuz. Başarılarınızın size halkın sevgisi olarak ödüller olarak geri dönüyor. Ve hizmet ettiğiniz için kendinizi de manen huzurlu hissediyorsunuz.” şeklinde konuştu.

 MUHTARIN MESAİSİ YOK

“Muhtarın mesaisi yok, o görünen mesai, ikametgah mi alacaksınız, nüfus sureti mi alacaksınız ben 09:00 – 13:00 saatlerinde oradayım. Onun dışında ben sokaklardayım. Telefonum yirmi dört saat açık. Hizmette sınır yok. Her şeyi birlikte yapıyoruz.” diyen Muhtar Pekcan :” Şimdiki muhtarlar şanslı , çok daha fazla sosyal imkanları var. Bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamadılar. Muhtarlar şimdi daha rahat. O nedenle rakipler çıkıyor. Açık ara, en yakın rakibinizi  üçe , beşe  katlayarak kazanıyorsunuz. Bizim çektiğimiz sıkıntıları bilselerdi bu kadar cazip gelmezdi. Cazip ama yapabilecekler aday olsun. Yapamayacaklar aday olmasın. Bu bir sevda işi , gönül işi. Evet ben buraya , mahalleme aşığım . Muhtarlık demek vicdanınızı harekete geçirip bir şeyler yapabilmektir.” dedi.

MUHTARIN ARKASINDA SADECE HALK VAR

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan son olarak yaklaşmakta olan yerel seçimler ve adaylığı konusunda ise ; “Şimdi seçim geliyor adaylar çıkacak. Yerel yönetimlerin en  önemli birimi olan muhtarlık sanıldığı kadar kolay değil. Belediye Başkanı’nın, Belediye Meclis Üyesinin ardında partisi var. Ama muhtarın arkasında sadece halk var. Halktan aldığınız oylarla varsınız. Onlar sizi baş tacı da yapar, bir anda da yerin dibine indirebilir. Aday olacak arkadaşlar bu işi para için, mevkii için, belediye iLe aralarında güzel diyalog kurmak için istiyorsa hiç olmasınlar. Ama gönülle, vatandaşa nasıl yardımcı olabilirim, sorunlarına nasıl çare bulabilirim diye geleceklerse bende bu koltuğu bırakır, bir başkasına devrederim.” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.