09.05’te hayat Ata’ya saygı için durdu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde Ege illerinde de anıldı. Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te adeta hayat durdu.

09.05’te hayat Ata’ya saygı için durdu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıl dönümü, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle anılacak. Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te, İzmir’de sirenler çaldı, vatandaşlar tüm işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu. İzmir’in ana arterlerinden Anadolu Caddesi’nde seyir halinde bulunan araçlar, sirenlerin çalmasıyla birlikte durdu, vatandaşlar araçların içinden çıktı. Konak ilçesindeki pazar yerine alışveriş yapmaya gelen İzmirliler de saat tam 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte alışverişi bırakıp Atatürk’ü andı. İzmir’in işlek bölgelerinden Çankaya’da da tramvaylar durdu, vatandaşlar ve polis ekipleri saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan İzmir Limanı’ndaki gemiler de 09.05’te sirenlerle birlikte düdük çaldı.

MANİSA

Manisa’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasını ardından 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Cadde ve sokaklarda, evlerinin balkonlarında saygı duruşunda bulunan vatandaşların yanı sıra, seyir halindeki araçların sürücüleri, trafikte kontak kapatarak saygı duruşunda bulunması dikkat çekti.
Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrası tören sona erdi.
Törene, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Sebahattin Kalkan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DENİZLİ

Denizli’de 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri protokol üyelerinin çelen sunumu ile başladı. Kentte 09.05’te ise çalan sirenler eşliğinde hayat adeta 2 dakikalığına durdu.


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81. yılı törenleri çelenk sunumu ile başladı. Valilik önündeki Atatürk Anıt’ı önünde gerçekleştirilen törene Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanlığı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.
Milletvekilleri, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Orki, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, protokol üyeleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören çelenk sunumu sonrası saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Pamukkale Üniversitesi motosiklet topluluğunun saygı geçişi düzenlemesinin ardından sona erdi.

UŞAK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’nci yıl dönümünde Uşak’ta düzenlenen törenle anıldı.


15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda saat 08.55’de Atatürk Anıtı’na Vali Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın çelenk sunma töreniyle başlayan anma programı, saat 09.05’te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesiyle başladı. Atatürk Anıtı önündeki törene Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kılıç, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için vefatının 81’nci yılında saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Uşaklılar 2 dakika boyunca Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

AYDIN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yılı dolayısıyla, Aydın’da anma töreni düzenlendi. Aydın Valiliği önünde başlayan anma törenine protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.


Aydın Valiliği önünde konulan çelenkler ile başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletisiyle devam etti ve Atatürk’ün son mektubu okundu. Sirenlerin saat 09:05’te çalması ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da herkes saygı duruşuna geçti. Sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği anma etkinliğinde çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Efeler’deki Atatürk’ü anma törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Yayınlama: 10.11.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.