1.4 Milyar İnsanın Gözü İzmir’de Olacak

1.4 Milyar İnsanın Gözü İzmir’de Olacak

Çin Devlet Televizyonu CCTV, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajda İzmir’in ve Türkiye’nin tanıtımı yapıldı.

 

Yeni yönetim ile birlikte Çin’de Türkiye Turizm yılı ilan edilmesinin ardından çalışmalarını hızlandıran İzmir Ticaret Odası, Çin’in dijital medyası ile özel çalışmalar gerçekleştirmek için önemli çalışmalar yapıyor. Çin heyetlerinin bu günlerde sık sık ziyaret ettiği İZTO’da çalışmaların meyvesi alınmaya başladı. Dünya’nın en güçlü ve en fazla kitleye hitap eden televizyon kanallarından biri olan Çin Devlet Televizyonu CCTV, İZTO’ya gelerek Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile söyleşi yaptı. Çinli gazeteciler İZTO Ticaret Tarihi Müzesi’ne de büyük bir ilgi göstererek Özgener’le birlikte tarihe bir yolculuk gerçekleştirirken, Özgener konuşmasında İzmir’e özel bir sunum gerçekleştirdi.

Yaklaşık 10 gündür Türkiye’de turistik yerlerde bir çok çekim yapan CCTV ekibinin dördüncü durağı olarak İzmir’i seçti. Çekim ekibini karşılayan Mahmut Özgener’e Çinli gazeteciler özellikle iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği olanaklarını ve tarihi İpek Yolu’nu canlandırma projesine İzmir’den gelebilecek katkıları sordular.

1 Trilyon Dolarlık yatırımdan İzmir de pay alacak

Türkiye ve Çin’in coğrafi olarak uzak iki ülke olsa da kültürel anlamda çok yakın olduğu ifade eden Özgener, “Türkler ve Çinliler, iki kadim medeniyetin temsilcisidir. Bağlarımız çok çok eski. Aramızda tarihi bir bağ var, o bağın adı da İpekyolu. Şehrimiz Akdeniz ile Ege’nin birleştiği bir rota üstünde, İpekyolu’nu Avrupa’ya bağlayan noktada. Çin Devlet Başkanı tarafından başlatılan Kuşak ve Yol Projesi bu kapsamda ülkemiz için çok önemli. Bu proje de bizi çok heyecanlandırıyor” dedi. ,İzmir’in yeniden inşa edilmesi planlanan İpek Yolu’nun canlanması stratejik bir konuma geleceğini ifade eden Özgener, toplam 1 trilyon dolarlık yatırımı, 3 milyarı aşkın nüfusu ve 65 ülkeyi kapsayan bu devasa projeden dolayı Çin Devlet Başkanı Ji Jinping’e de teşekkürlerini sundu.

 

Çin’e Özel çalışmalar

Bu proje sayesinde kültür ve turizm işbirliğinin de hedeflendiğini anımsatan Özgener, Oda olarak da bu konuya özel önem verdiklerini dile getirerek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Çin’de dijital medya kampanyası yürüttüklerini ve pek çok takipçi kazandıklarını aktardı. Çin’in İzmir’e ticaret konsolosu atamasının da kente verdiği önemin göstergesi olduğunun altını çizen Özgener, Oda olarak yaz başından Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği göstererek pek çok Çinli sanatçıyı ve sosyal medya fenomenini ağırladıklarını kaydetti.

Yayınlama: 15.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.