11. Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı Denizli’de Gerçekleştirildi

11. Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı Denizli’de Gerçekleştirildi
Yayınlama: 16.03.2018
A+
A-

“On Birinci Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı” Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan başkanlığında, Denizli ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında; yedi coğrafi bölgede mahalli kamu idarelerinin,üniversitelerin ve meslek örgütlerinin katılımıyla organize edilecek toplantılardan ilki olan “On Birinci Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı” Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi ELVAN başkanlığında, Denizli ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı, Ege Bölgesi’ndeki İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak olmak üzere toplam sekiz ili kapsadı. Toplantıya Ege Bölgesi’ndeki illerin valileri, büyükşehir belediye ve belediye başkanları, rektörleri, oda borsa ve birlik başkanları gibi üst düzey yöneticiler iştirak etti.

Toplantı esnasında On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen faaliyetler, 2019-2023 yıllarını kapsayacak Plan’da yer alacak öncelikli konular ve politikalar istişare edildi.

” Tek bir hedefe odaklanması ve hedefin sahiplenmesi halinde başaramayacağımız hiçbir şey yok”

Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi ELVAN gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Ege Bölgesi’ndeki illerin kalkınma planı hedefinin netleştirilmesi ve bölgenin bakış açısının ne olması gerektiğinin belirlenmesi amacıyla bugün bu toplantıyı yapıyoruz. Kıymetli katılımcıların öncelikler hakkındaki bakış açısı, Plan’da muhakkak yer alması gerekenler ve bölgeye özgü hususların belirlenmesi Plan hazırlıkları kapsamında önem arz etmektedir. Kalkınma çok boyutlu bir hadisedir.Kalkınmanın sağlanabilmesi için gereken; öncelikli sektörlerin netleştirilmesi, bu sektörlerin eşgüdüm ve entegrasyonunun tesis edilmesi ile ileriye dönük hedeflerin belirlenmesidir. Kamu kurumlarının, özel
sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının tek bir hedefe odaklanması ve hedefin sahiplenmesi halinde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bu sebeple katılımcılığı önemsiyoruz. İlkini Denizli’de gerçekleştirdiğimiz On Birinci Kalkınma Planı Bölge İstişare Toplantıları’nı bundan sonra diğer bölgelerde de gerçekleştireceğiz. Değerli katılımlarınız, görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.”

”Denizli’nin ve ülkemizin geleceğini çok parlak görüyorum”

Denizli Valisi Sayın Hasan Karahan ise On Birinci Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı’na Denizli’nin ev sahipliği etmesinden duyduğu onur ve mutluluğu dile getirdi ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları çalışmalarının bir ayağını Denizli’de gerçekleştirmekten kıvanç duyuyoruz. Ciddi ve ileriye dönük bir devlet olmanın esası kalkınma planı yapmak ve hedef belirlemektir. Denizli’nin ve ülkemizin geleceğini çok parlak görüyorum. On Birinci Kalkınma Planı’nın bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni
ediyorum.”

2019-2023 yıllarını kapsayacak

Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) döneminin nihayete ermek üzere olması sebebiyle 2019-2023 yıllarını kapsayacak On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatıldı. On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar merkezi düzeyde Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantıları düzenlendi. Ayrıca, 81 ilde toplam 12.000 kişinin katılımıyla çalıştaylar organize edildi. Plan çalışmalarına girdi teşkil eden bu çalıştaylara kadınlar, gençler ve vatandaşların yanı sıra yerel paydaşlar bilfiil iştirak etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.