Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

13. Basketbol Oscarları Sahiplerini Buldu

Basketbol Adamları Derneği’nin geleneksel

Basketbol Adamları Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 13.sü yapılan “Geleneksel Basketbol Oskarları”  ile spora uzun yıllar çeşitli kademelerde hizmet edenlere verdiği “Spora Hizmet Ödülleri”  Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla Dramalılar Köşkünde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Törene Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanısıra çok sayıda spor insanı katıldı.

VİDEO KISA SÜREDE EKLENECEKTİR..

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Basketbol Adamları Derneği Başkanı Başkan Avni Erboy şunları söyledi :” Bir grup basketbol sevdalısı tarafından kurulan basketbolda tüm bireyleri tüm kulüpleri, hakem ve basketbol camiasına bir araya toplama yan başlayalım basketbol Adamları Derneği ve Gençlik Spor Kulübü Türkiye’de ilk ve tek sivil toplum örgütüdür. Yaklaşık 15 yıldır başkanlığını üstlendi bu Derneğin 13 yıldır verdiği basketbol oskarları Türkiye’nin basketbol alanında en prestijli ödülüdür. Yüz kişilik büyük jürinin önerdiği isimler arasından seçilen basketbol oskarlarını hak edenler gelecek dönemlerde mutlaka Türkiye ve Avrupa çapında daha büyük ödülleri de alacaktır. Bu nedenle biz görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiği inancındayız.”

Aynı zamanda törene ev sahipliği yapan ve spora katkı ödülü alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila :” Bugün sporun bütün branşlarına  emek vermiş sevgili dostlarımızla birlikte Bornova’da evimizdeyiz. Sizleri burada Dramalılar Köşkü’nde ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tabii ödüller çok önemli En önemlisi sporda ve sanatta alınanlar diye düşünüyoruz. Bornova Çelik gelince futbolun ilk oynandığı kent. İlk bisiklet müsabakalarının yapıldığı ilk atletizm müsabakaların yapıldığı önemli bir yer. Dolayısıyla burada siz değerli dostlarımızla birlikte olmak bizim için çok önemli. Bu akşamın hazırlanmasında emeği geçen bütün dostlarımıza , çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Törende 2017 Spora Katkı Ödülü alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar :” 2014’te göreve geldiğimizde üç branşta spor faaliyeti sürdürürken bugün onyedi branşta spor faaliyetleri sürülüyoruz. Özellikle popüler sporun dışında sürdürdüğümüz faaliyetlerde de okçuluk olsun, tekvandoda olsun, kano olsun, jimnastikte olsun, çok önemli yarışmalarda Karşıyakalı Sporcular ödüller aldılar bizleri mutlu ettiler. Yerel yönetimlerin görevi sportif alanları genişletmek daha fazla insanın spor yapmasını sağlamak. daha fazla spor alanlarında insanların sosyal hizmet sağlamaktır. Bugün farklı bir noktaya taşınan profesyonel spor yerel yönetimleri en fazla yoran , enerjisini tüketen spor oluyor.” dedi.

13. BASKETBOL OSCARLARI (2017 YILI):

Onur Ödülleri: Tuncay Özilhan (Anadolu Grubu Başkanı, Anadolu Efes Kulübü Onursal Başkanı), Cengiz Ergün (Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı), Akif Ümit Uztürk (Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyon Başkanı)
Jüri Özel Ödülü: Ahmet Efetürk (Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı oyuncusu), Hüseyin Eryüksel (Akhisarspor Kulübü Başkanı), Arda Demirbağ (Beşiktaş-Basketbol A Milli Takımı asistan koçu)
Yılın Erkek Takımı: Fenerbahçe
Yılın Kadın Takımı: Yakın Doğu Üniversitesi
Yılın Antrenörü: Zafer Kalaycıoğlu Yakın Doğu Üniversitesi),
Yılın Erkek Oyuncusu: Sertaç Şanlı (Beşiktaş)
Yılın Kadın Oyuncusu: Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe)
Yılın Yöneticisi: Serdar Yiğitsoy (Edirne)
Yılın Sponsoru: Doğuş Grubu adına Ferit Şahenk

2017 SPORA KATKI ÖDÜLLERİ:

Olgun Atilla (Bornova Belediye Başkanı)
Hüseyin Mutlu Akpınar (Karşıyaka Belediye Başkanı),
Özlem Akdurak (Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı)
Doç. Dr. Şahin Özer (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı)
Mahmut Özgener (TFF e. Başkanı, Altay e. Başkanı)
Ganime Nalbantoğlu (İzmir BŞB Spor Müdürü)
Ayşen Nazlı (Ege Tenis Eğitim Vakfı Asbaşkanı)
Mesut Sancak (Folkart Yönetim Kurulu Başkanı)
Ertuğrul Aytaç (Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Manisaspor e. Başkanı)
İsmail Özelçinler (Gazeteci)
Kenan Molla (Gazeteci)
Can Barhan (Fenerbahçe ve Altay’ın eski kalecisi)
Bircan Taşkınlar (Spor Adamı)
Ati Göksu (Futbol Teknik direktörü)
İlhan Talas (Öğretim Görevlisi)
Ural Alp (Kuşadası Gençlik e. Başkanı)
Ömer Soysal (Futbol eski hakemi, futbol hakem gözlemcisi)
Tunç Afşar (Spor Adamı)