15 Temmuz, Düşmana Ders; Dosta İbrettir!

15 Temmuz, Düşmana Ders; Dosta İbrettir!
Yayınlama: 14.07.2018
A+
A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada bulunduğunu; o gün yaşananların düşmana ders, dosta ibret olduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, “15 Temmuz’u unutmayacağız; unutturmayacağız! ‘Ben öleyim; ülkem yaşasın!’ diyerek, 15 Temmuz gibi büyük bir destanı yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, bir kez daha minnetle anıyoruz. Onları da unutmadık; unutmayacağız!” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “15 Temmuz öyle bir gün ki; içinde hem ihanet, hem de zafer var. Düşmana ders; dosta ibret var. “Ben öleyim; ülkem yaşasın!” diyen şehitleri sayesinde yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var! 15 Temmuz destanını yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız!” diyen Erdoğan, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin geride kalan iki yılda yaşadıklarını da değerlendirdi.

Erdoğan: “Alçak Saldırı, Darbenin Ötesinde Bir İşgal Girişimiydi”

Türk Milleti’nin, 15 Temmuz 2016’daki girişimin vahametinden, birlik ve beraberliği ile özgürlüğünden ödün vermeyerek, eşsiz bir destanla çıktığını vurgulayan Başkan Erdoğan, “Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye! 15 Temmuz’un, Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü, bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, Fetullahçı terör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun ki; milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden saldırı karşısında dik durdu; canı pahasına milli değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla, hep birlikte bir destan yazdık. Bugün bir kez daha, haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla geçti. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi. Milletimiz, darbeye karşı durarak, şunu açık bir şekilde ilan etti: ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez!’ Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır.” dedi.

Demokrasi Şehitleri İle Gazileri, Unutmadı

Öte yandan, halkın kararlı duruşuyla, 15 Temmuz ve sonrasında büyük bir oyunu bozduğunu belirten Erdoğan, yetkililere de çağrıda bulunduğu açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: “Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik… Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaştı. 2301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi ise, şükranla anıyoruz. Milletimiz de onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu, demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele, her alanda etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır.”
Erdoğan: “Türkiye, Dünyanın En Zor Stres Testinden Başarı İle Çıktı!”
15 temmuzun hemen ardından ertesi sabah, çalışanların ara vermeksizin işinin başında olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, Türkiye’nin bu sayede zor bir dönemi kazanca dönüştürmeyi de başardığını vurguladı. Erdoğan, “Darbe girişimiyle toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Ancak, Allah’a şükür ki; birlik ve beraberliğimiz sayesinde olumsuzlukların hepsini kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve reformlarıyla, hızla toparlandık. Ekonomide yüzde 7’yi aşan büyüme oranlarını yakaladık. İstihdamımızı artırdık. İhracatta rekor üstüne rekor kırdık! Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık ve yabancı sermaye artışı oranında ülke genelinde %95’i, Denizli’mizde ise %135’i yakaladık. Ülkemiz, dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıktı… Emin olun ki; bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı, bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız! Böyle bir coğrafyada ve en zor koşullar altında, hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Yine de rehavete kapılmadık; kapılmayacağız. Yapacak daha çok işimiz, ulaşılacak daha büyük hedeflerimiz var.” dedi.

Erdoğan: “Ülkemizin Geleceğinden Umutluyuz!”

Son olarak, Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası kısa sürede toparlanma sürecini tamamladığına dikkat çeken Denizli Ticaret Odası Uğur Erdoğan, “Şimdi yeni bir atılım süreci başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük; şimdi artık koşma zamanı. Büyümede, istihdamda ve ihracatta, yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için de, ortak akılla ve istişareyle, reformlar yapmalıyız. Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da seslenmek istiyorum. Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının ikinci yılını geride bıraktığı bir zamanda bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır. O nedenle, dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz. FETÖ ile mücadelede, dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun, darbe ve terör bir insanlık suçudur! Ancak birlikte çalışırsak, daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Bizler, ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak, Türkiye’yi daha da ileriye ve iyiye taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz ki; 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız! Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye!” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.