Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 yıl ömrü kaldığı söylenen yabancı damat 41 yıl sonra hayatını kaybetti

Denizli’nin Çameli İlçesine Bağlı Belevi Mahallesi’nde yaşayan  Alman Asıllı Wolfgang Anton Schaddach, Türklüğü benimsemiş, Müslüman olmuştu. Schaddach, 80 yaşında Çameli’nin Belevi Mahallesi’nde yaşlılığa bağlı hayatını kaybetti.

Denizli'nin Çameli İlçesine Bağlı

Alman doktorlar, Gemi İnşaat Mühendisi Wolfgang Anton Schaddach’a, 41 yıl önce astım hastalığı sebebiyle iki yıl ömrünün kaldığını söylemiş. Çare bulmak için öncelikle İspanya’ya giden Schaddach, daha sonra Türk eşi Güler Schaddach ile birlikte Türkiye’ye gelmişti. Önce Karadeniz’de daha sonra Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde yaşamaya başlayan Schaddach, Mehmet Çoban isimli arkadaşının tavsiyesi üzerine Denizli’nin Çameli ilçesine bağlı Belevi köyüne yerleşti. 25 yıldır Belevi köyünde ikamet eden Schaddach’a, köylüler de sahip çıktı. Yakın ilgiyle karşılaşan Schaddach, Türklerin kendisine ilgisini araştırdığında ise Müslümanlıkla karşılaştı. 2 Temmuz 2004 tarihinde Müslümanlığı seçen Schaddach, Kelime-i Şahadet getirdikten sonra ismini Volkan Atilla olarak değiştirdi. Aynı zamanda Türklüğü Benimseyerek, evinin dışına Türk Bayrağı asmıştı.  Ayrıca, evinin içine kılıç ve Atatürk portesinden oluşan bir köşe oluşturmuştu.

ÇAMELİ’NİN MUHTEŞEM HAVASI 25 YIL YAŞATTI

Schaddach, yaşadığı Çameli’nin Belevi Mahallesinde hayatını kaybetti. Herkesin sevdiği  Schaddach’ın Cenazesi bugün Belevi Mahallesi’nde öğle namazına müteakip defnedilecek.