2021 Yılının En İyi Doktora Tezi Ödülü Ege’ye geldi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından her yıl düzenlenen “Yılın En İyi Doktora Tezi Ödülleri”nde, bu yılın kazananı Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalından Dr. Çağdaş Duman oldu.

2021 Yılının En İyi Doktora Tezi Ödülü Ege’ye geldi!

Dr. Çağdaş Duman’ın hazırladığı ve danışmanlığını Prof.Dr. Aydın İbrahimov ve ikinci danışmanlığını Doç. Dr. Gökay Özerim’in yaptığı“Politik Şokların Şiddet İçeren Devlet Dışı Aktörler Üzerinde Dönüştürücü Etkisi: Lübnan Hizbullah’ı Örneği (2005-2020)” başlıklı tez, ödül almaya hak kazandı. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Dr. Çağdaş Duman’a yapılan Enstitü Yönetim Kurulu’nun ardından bu başarısından dolayı plaket takdim etti.

“Dr. Duman, motivasyonumuzu pekiştirdi”

Dr. Çağdaş Duman’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Üniversitemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda en önemli hedeflerinden biri de araştırma üniversitesi olmak. Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak bu hedef doğrultusunda biz de çalışmalarımızı gerçekleştirdik. YÖK’ün ve üniversitemizin belirlediği öncelikli alanları baz alarak yüksek lisans ve doktora tezlerinin bu alanlara yönlendirilmesi konusunda önemli çabalar sarf ettik. Özellikle enstitümüzde yapılan tezler, öncelikli alanlar ile örtüşsün, güncel konulara odaklansın, değer kazansın istedik. Bugün olgunlaştırdığımız ortamın meyvelerini toplama zamanı ve bu konuda gerçekten bizi memnun eden bir gelişme oldu. Öğrencimizin, en iyi doktora tezi ödülünü alması enstitümüzün politikaları ile birebir örtüşen bir sonuç. Umuyoruz ki bu tür çalışmalar tüm alanlara yayılsın. Bu yolda motivasyonumuzu pekiştiren Dr. Duman’a ve tez danışmanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yayınlama: 13.10.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.