Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Zam geldi mi?

Yeni emekli ve memur

Yeni emekli ve memur maaşlarının belli olmasıyla gözler 4a emekli ikramiyesi hesaplama yöntemine çevrildi. Bunun yanında 2023 bayram ikramiyesi me kadar olacak sorusu da ciddi anlamda merak konusu oldu. En son geçen Kurban Bayramı’nda emekli aylığı alanların hesaplarına 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yatırılmıştı. Emekliler yeni yılda bayram ikramiyelerine zam olup olmadığını merak ediyor. Peki, 2023 bayram ikramiyesi ne kadar artacak? 2023 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenir? Yeni emekli ikramiyesi ne kadar? Emekli toplu para ne kadar alacak? Emekli maaşı 2023 ödemeleri ne zaman başlayacak? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde. 

Emeklilere %25 oranında zam yapılmasının ardından çifte zam bekleyen SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak konusunu yakından takip ediyor. Emekli aylığı alanlara bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılıyor. Yeni yılın gelmesiyle birlikte asgari ücret, öğrenci bursları, dul ve yetim aylığı, 65 yaş aylığı, engelli maaşı gibi birçok alanda ödenen maaşlara zam geldi. Peki, 2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 

2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesi, dini bayramlar öncesinde emeklilerin rahatlatılması ve bayram harçlığı yapması adına yapılan bir düzenleme olarak ödenmeye başlanmıştı. Her yıl iki kez emekli maaşı alanların hesaplarına yatırılan 2023 bayram ikramiyesi ne kadar olacak sorusuna henüz bir yanıt verilmedi. Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde emekli aylığı alanlara bayram ikramiyesi olarak 1.100 TL ödeme yapılmıştı. 

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusunun cevabı ise her iki bayramın da kısa süre öncesinde olarak cevap bulmaktadır. Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde belirlenen tarihlerde emeklilerin hesaplarına aktarılan bayram ikramiyeleri, bu yıl da aynı yöntem ile ödenecek. 

Diyanet İşler Başkanlığı’nın yayınladığı takvime göre her yıl dini günler farklı tarihlere denk geliyor. 2023 yılında Ramazan Bayramı’nın ilk günü 21 Nisan gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı öncesi Emekli bayram ikramiyesi 21 Nisan 2023 tarihinden bir süre önce ödenecek. Kurban Bayramı’nın ilk günü ise 28 Haziran 2023 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi de bir hafta kadar önce hesaba aktarılıyor. 

Emekli Tazminatı Ne Kadar Olacak?

Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin yanı sıra emekliler tazminat konusunda da hayli kafa yoruyor. Emekli tazminatı ne kadar olacak sorusu sıklıkla yöneltilirken, 4a emekli ikramiyesi hesaplama yöntemi araştırılmaya başlandı. 4a emekli ikramiyesi hesaplama yöntemi olarak emekli maaşı 2023 rakamları değil, açıklanan asgari ücret baz alınıyor. Sigortalının çalıştığı her yıl için bir aylık brüt asgari ücret tutarı baz alınarak 4a emekli ikramiyesi hesaplama yöntemi kullanılıyor. Emekli olacak çalışan çalıştığı yıl bazında yeni emekli ikramiyesi ne kadar sorusunun yanıtını bulabilecek.