Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

24. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Festivali’ne Geri Sayım

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nde 23 yıldır düren gelenek bu sene de devam edecek. Yağan Gönül Birliği Platformu tarafından yapımı üstlenilen 24. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Festivali 16-17-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı

Denizli’nin köklü tarihlerinden biri olan ve Yatağan Bıçağı ile tüm Türkiye’de tanınan Yatağan’da bu sene de yıllardır süren gelenek unutulmadı. Yatağan Gönül Birliği Platformu tarafından organize edilen festival bu sene Kefe Yayalası’nda gerçekleştirilecek.

Yatağan Gönül Birliği Platformu sözcüsü Ayhan Soyfidan bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya gelerek 24. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Festivali hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Festivallerimizi Yaşatmak Derdindeyiz”

Soyfidan “Bizler Yatağanlı hemşerilerimizle birlikte bir gönül birliği oluşturduk. Yatağan Gönül Birliği Platformu’nu kurduk. Yatağan asırlık bir belde, asırlık bir kasaba, sanatın, zanaatın yoğurulduğu bir toprak. Bizler her dönem Yatağanlı olmakla gurur duyduk. Tabii ki her kişinin kendi memleketi muhakkak bu şekilde gönlüne düşüyordur. İçimizde hep Yatağan’la ilgili bir şeyler yapma hevesi oluştu. Bu bağlamda Denizli’nin büyükşehir olmasından sonra Yatağan Serinhisar ilçesine bağlı bir mahalle olarak devam etti. Tabi biz Yatağan gönül dostları olarak oradaki yıllanmış çalışmaları, etkinlikleri, festivallerimizi yaşatmak derdinde ve gayesinde olduk. Bugün burada yine toplandık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık” dedi.

Kefe Yaylası’nın geçtiğimiz dönem, iki yıl önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hummali bir çalışmasıyla çok güzel turizm alanına dönüştürüldüğünü belirten Soyfidan Ege’nin en güzel kamp alanlarından biri haline geldiğini söyledi.  Kefe Yaylası için gösterilen çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Soyfidan “Gerçekten orada bir çok sosyal donatının olduğu, içinde kahvesinin, restoranların, alışveriş yapılabilecek yerlerin olduğu bir kamp alanı. Tüm hemşerilerimize de buradan bildirmiş olalım ve davet etmiş olalım” dedi.

“Yatağan Markasını Daha Bilinir, Daha Tanınır Yapmak İstiyoruz”

Yatağan bıçakçılığı ile ilgili “Yatağan’ın özelliği bıçakçılık ve çelik. Çekiç ve örsün buluşmasıyla demirin çeliğe dönüştüğü, güzel ürünlerin ortaya çıktığı bir kent. Osmanlı’nın Selçuklu’nun askerlerinin kullandığı Yatağan Palası ismini buradan alıyor. Bizim festivaldeki birinci gayemiz ve amacımız Yatağan markasını daha bilinir, daha tanınır, hakkını alabilecek bir hale dönüştürmek. Çünkü artık günümüzde teknolojinin daha ön planda olduğu, tanıtımların, sosyal medyanın medya kuruluşlarının ön planda olduğu bir dönemdeyiz. Tanıtım sadece festivallerle değil diğer argümanlarla, aktörlerle devam ediyor. Sizler aracılığıyla daha çok insana duyurabiliriz. Tüm hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz.” dedi.

Bıçakçılık Çarşısı ve Bıçakçılık Atölyesi Olacak

Festival içerisinde sanatçıların olacağını ve diğer senelerden farklı olarak bu sene bıçak ustalarının ürünlerini sergileyebileceği ve satış yapabileceği bir Bıçakçı Çarsısı olacağını belirten Ayhan Soyfidan aynı zamanda Bıçakçılık Atölyesi ile çeliğin ve ahşabın ham halinden, hangi evrelerden geçerek bıçak halini aldığının gösterileceğini duyurdu. Ayrıca festivalde “Festivallerle Yatağan” adında bir sergi olacağını söyleyen Soyfidan 23 yıllık festival geçmişinin fotoğraflarla ve notlarla anlatılacağını vurguladı.

İKİ SORUYA CEVAP VERDİ

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soyfidan, ”festivalin ilk gününün Denizlispor-Galatasaray maçına denk gelmesinden dolayı programda bir değişiklik olacak mı?” sorusuna,”Fikstür çekiminden önce programımız belliydi. Bu şanssızlık oldu. Denizlisporumuzun her daim destekçisiyiz. Gönül isterdiki festivalimizde maçı yayınlayalım. Ancak yayıncı kuruluş kuralları gereği bunu yapamıyoruz”dedi. Festival organizasyonu içerisinde Serhinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin adının geçmemesi dolayısıyla,”Başkan Gemi festivalin paydaşı değil mi?” sorusuna ise,”Sayın Başkan tabiiki festivalin paydaşı, kendisi ile görüştük. Bize destek olacaklarını iletti”dedi.

Ayhan Soyfidan son olarak gaztecilere meşhur Yatağan bıçağından hediye etti.