25 Yıldır Kavun ve Patatesle Geçimini Sağlıyor

25 Yıldır Kavun ve Patatesle Geçimini Sağlıyor
Yayınlama: 20.09.2018
A+
A-

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yaşayan ve 25 yıldır Çiftçilik yapan Fahrettin Demir, geçimini yetiştirdiği patates ve kavunlar ile sağlıyor.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hasanlar köyünde yaşayan ve eski Mahalle Muhtarı Fahrettin Demir, Hisarcık’ta tarla kiralayarak patates ve kavun yetiştiriyor. Yöre halkı tarafından yetiştirdiği ürünlerin yoğun rağbet gördüğünü belirten Demir ürünlerinin yöre halkı tarafından yerli ve organik olduğu için tercih edildiğini söyledi.
25 yıldan bu yana Bağlaryanı mevkiinde onlarca dönüm araziye sadece patates ve kavun ekimi yaparak geçimini sağladığını belirten Demir, “ Bu yıl aşırı yağış yüzünden yöremizde birçok üründe olduğu gibi kavun ve patateste de ürün kayıpları yaşandı. Ancak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü elemanlarıyla sürekli temas halinde bulunarak yağış sonrası yapılması gerekenler konusunda bilgiler alarak özellikle mantar hastalığına karşı yaptığım ilaçlı mücadele sonucu ürün kayıpları pek yaşamadım” dedi.

Kavun ve patates ekiminden önce hayvan gübresi kullandığına vurgu yapan Demir, “ Zamanında çapa yaparak ve zamanında da suyunu vererek verimin yükselmesini sağlıyorum. Uzun yıllardan beri yetiştirdiğim kavun ve patateslerin lezzeti halkımız tarafından bilindiği için müşterilerim zaten hazır bu nedenle ürünlerimi satmak başka yerlere gitmem gerekmiyor. İlçenin kavun ve patates ihtiyacının büyük bir bölümünü ben karşılıyorum diyebilirim. Bilinçli yapılan çiftçilik kazandırır” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.