Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

46. Denizli Barosu Seçimleri Başladı

46. Denizli Barosu Genel

46. Denizli Barosu Genel Kurulu başladı. Mevcut Başkan Müjdat İlhan ve eski Baro Başkanlarından Adil Demir’in aday olduğu genel kurulda, Müjdat İlhan’ın genel kurula hitabında kendisinin siyasetle ilişkilendirilmesine yönelik söylemleri gündeme oturdu. İlhan; ”Benim siyasetle baro başkanlığı yaptığım süreçte hiç bir alakam olmadı. Bundan sonrada olmayacak. Siyasete girecek olsam, Baro Başkanlığına aday olmazdım” dedi.

46. Denizli Barosu Genel Kurulu başladı. 1173 avukatın 4 sandıkta oy kullanacağı seçimlerde başkan adayları Müjdat İlhan ve Adil Demir bugün genel kurula hitap etti. Genel kurulda Divan Başkanlığını eski Baro Başkanlarından Yıldırım Aycan Üstlendi. Ayrıca divan kurulunda Sibel Sarman, Fatma Atıcı ve İbrahim Açıkgöz bulunuyor.

İLHAN, SİYASETE KAPILARI KAPATTI

Mevcut Baro Başkanı Müjdat İlhan yeniden aday olduğu genel kurulda görevi süresince yönetim kuruluna gelen eleştirilere genel kurul önünde cevap verdi. Özellikle Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği sürecinin ardından siyasetle hiçbir ilişkisi kalmadığını vurgulayan Müjdat İlhan, Denizli Barosu’nun başkanlığı süresince siyasileşti eleştirilerine cevap verdi. İlhan; ”Benim siyasetle baro başkanlığı yaptığım süreçte hiç bir alakam olmadı. Bundan sonrada olmayacak. Siyasete girecek olsam, Baro Başkanlığına aday olmazdım. Siyasetle ilgili bir düşüncem olsa belediye meclis üyeliğinde devam eder, daha üst makamlarda yer almak için çalışırdım”dedi.

İLHAN: ”DENİZLİ BAROSU ŞEHRİN EN ÖNEMLİ MESLEK ÖRGÜTÜ”

Müjdat İlhan’ın konuşmasının ardından genel kurula verilen arada Denizli Deda Haber’in sorularını yanıtlayan İlhan; ”Öncelikle 46. Genel Kurulumuzun Denizli Barosu mensubu meslektaşlarıma, şehrimize ve hukuk camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Denizli Barosu kendisine yakışır genel kurullar icra etmiştir. Yine kendisine yakışır şekilde bu genel kurulu da icra edecektir. Ben burada yitirdiğimiz genç meslektaşım Ahmet Özcan olmak üzere, önceki dönem baro başkanlarımızdan sayın İsmet Kayıhan’ı da anmak istiyorum rahmetle. kendilerine rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bizler büyük bir aileyiz. Acısıyla, sevinciyle bugüne kadar birlikte olmayı başardık. Bundan sonra da başaracağız. Denizli Barosu şehrin en önemli meslek örgütü. Bu anlamda ilgi de büyük. Katılım da görüldüğü gibi fazla. Bizler üzerimize düşeni, Denizli Barosu için üretmeyi, Denizli Barosu için meslektaşlarımıza hizmet sunmayı görev bildik, bundan sonraki süreçte de aynı görevleri ifa edeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

DEMİR; ”GENÇ AVUKAT ARKADAŞLARA BARONUN İMKANLARINDAN YETERİNCE DESTEK OLUNMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Müjdat İlhan’ın ardından, Baro Başkanlığı için tekrar aday olan Adil Demir’de Denizli Deda Haber’e konuştu. Demir; ”Tabi genel kurulumuzu büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştiriyoruz. Seçkin hukukçulara yakışan, birbirleri ile demokratik bir ortamda özgürce tartışan, projelerini ortaya koyarak güzel bir yarış yapacağız. Yarın da meslektaşlarımız bizlerin ortaya koyduğu programların ve mevcut yapılanları değerlendirerek bir karar verecekler. Ben bu kadar seçkin meslek grubunun doğru karar vereceğine inanıyorum ve karara da hepimizin saygı duyacağını düşünüyorum. Genç avukat arkadaşlarımız mesleğimizin geleceğidir. Ancak genç avukat arkadaşlar BARO’nun imkanlarından yeterince destek alamadığını düşünüyorum. Onlar için de Genç Ofisler projesi planladık. İnşallah göreve gelirsek Denizli Barosu’nun açacağı ofislerle birlikte kendi maddi imkanları ile ofis açamayan genç meslektaşlarımıza ofis anahtarları baro tarafından verilecek.”dedi.

46. Denizli Barosu Genel Kurulu yarın yönetim kurulu seçimi ile devam edecek.

MÜJDAT İLHAN’IN LİSTESİ

Yönetim kurulu adayları: Ayşe Dayıoğlu Sümer, G.Aslı Pişkin, Çağlar Akçal, Erhan Balaman , Kemal Gökay Çelik, Veli Deveciler, Emin Eren, Kerem Onur, Hasan Ozan Orpak, Mustafa Yıkar

Disiplin Kurulu Adayları: Mustafa Doğan, Onur Kayhan, Ahmet Ferhat Kuvvetoğlu, Arif Suna, Ozan Topal

Denetleme Kurulu Adayları: Yeşim Fenli, Adem Ata, Rüstem Can

TBB delege adayları: Selvin Erdoğan, S.Oğuz Demirci, Nuri Kaya, İsmail Özgür, Erman Yarışan

ADİL DEMİR’İN LİSTESİ

Yönetim kurulu adayları: Seher Aydemir, Dilek Aslankara, Mefaret Aydın Çam, İsmail Güzün, Tevfik Kendirli, Hasan Kertik, Salim Kutlutürk, İbrahim Okkaya, Ufuk Serter, İbrahim Selçuk Süleme

Disiplin Kurulu Adayları: Fatih Demir, Güliz Keskiner, Nilay Öğün, Miyase Şengül, Halil İbrahim Varol

Denetleme Kurulu Adayları: Tuğba Bayramoğlu, Sevgi Çiçekçi, Merve Öğüt

TBB delege adayları: Zehra Demirci, Yılmaz Doğan, Hüseyin Gündüz, Uğur Özkul, Y. Erhan Türkmenoğlu