Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 Aylık Dev Operasyonda Suç Örgütü Çökertildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Yağma” suçlarını işleyen şahıs ve organize suç örgütlerine yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında yakalanan (22) şüpheli şahıs Denizli C.Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen 13 şahıs tutuklandı

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM

Denizli’dee alkollü mekan sahibi olup, eğlence mekanı işletmekte iken karışmış oldukları Kasten Öldürmeye Teşebbüs olayına istinaden tutuklanan ve işyerlerinin ruhsatı iptal edilen şahıslar, serbest kalmalarının ardından beraberlerinde getirdikleri şahıslar ile yeni bir işyerini işletmeye başladı. Bu şahısların çok sayıda olaya karışarak, nitelikli yağma, kasten yaralamak, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve tehdit suçlarını işleyerek vatandaşların huzur ve refahını bozdukları yönünde bilgiler elde edildi. Suçun tüm yönleri ile tespit edilmesi ve suçu işleyen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 7 ay boyunca devam eden operasyonel çalışmalara başlanıldı.

TAKİBE ALINDILAR

İl genelinde ekiplerce yürütülen çalışmalarda, özellikle umuma açık işyerlerinde meydana gelen asayişe müessir olaylarda dikkate alınarak suça karışan şüpheliler tespit edilerek takibe alındı. Kendilerini işyeri çalışanı olarak göstererek irtibat ve ilişki yönü ile aynı amaç altında bir araya gelen ve organize bir şekilde suç grupları oluşturarak birlikte hareket eden suç örgütleri tespit edildi.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ

Çıkar amaçlı kurulan suç örgütüne üye şahısların hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştıkları kamu gücünü kullanıyormuş algısı oluşturarak çevrelerinde veya hedef olarak düşündükleri şahıslar üzerinde sistemli bir şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını gerçekleştirdikleri, örgüt kapsamında suç işlediklerini gizlemek ve delilleri yok etmek amacı ile eylemlerin kişisel alacak verecek şeklinde göstermeye çalıştıkları, silahlı eylemlerde bulundukları bu şekilde haksız ekonomik kazanç elde etmeye çalıştıkları tespit edildi.

SUÇ KAYITLARI TESPİT EDİLDİ

Kısa zamanda 31 ayrı suçu gerçekleştirerek haksız çıkar sağlamak amacıyla kurmaya çalıştıkları örgütün ve sözde örgüt üyelerinin geçmiş suç kayıtlarına bakıldığında Kasten Adam Öldürme, Silahlı Tehdit, Mala Zarar Verme, Yaralama, Yağma, Sahtecilik, Dolandırıcılık suçlarından birçok suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Şube Müdürlüğü koordinesindeSuç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Yağma, Ateşli Silah ile Kasten Yaralama ve Hürriyetten Yoksun Kılma” suçlarından yürütülen operasyonel çalışma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü görevlilerinin de katılımı ile soruşturma kapsamında (31) olayın faili olan silahlı suç örgütü üyesi (29) şüpheli şahsın yakalanarak örgüt faaliyetlerine son verilmesi amacıyla (1)’i İzmir ilinde olmak üzere Denizli’de bulunan (21) adreste 21.04.2019 günü eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda;

          -11 adet ruhsatsız tabanca,

          -15 adet av tüfeği,

          -177 adet tabanca fişeği,

          -5 adet kurusıkı tabanca,

          -5 adet kama,

          -1 adet kılıç,

          -50 adet av tüfeği fişeği,

          -15 adet  FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı doküman ve yayın ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan (22) şüpheli şahıs hakkında Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Suç Örgütü Kurmak Üye Olmak ve Nitelikli Yağma suçlarından adli işlem yapılarak şahısların ifadeleri alındı.

BY-LOCK’TAN YATMIŞ

Ayrıca yakalanan örgüt lideri olan şüpheli şahsın daha önce By-Lock kullanıcısı olduğu ve Denizli C.Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü suçu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevinde kaldığı ve yargılanma sürecinin halen devam ettiği tespit edildi. Operasyonda ele geçen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı doküman ve yayınlar ile ilgili olarak da yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında Denizli C.Başsavcılığı tarafından ayrıca soruşturma başlatılarak adli işlem yapıldı.

13 TUTUKLAMA

Operasyon kapsamında yakalanan (22) şüpheli şahıs Denizli C.Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen 13 şahıs tutuklandı, 8 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi.