8.4 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı

8.4 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı
Yayınlama: 09.10.2018
A+
A-

10 yıl önce kapılarını ziyaretçilerine açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaretçi sayısı 8.4 milyonu gördü.

10.yılını geride bırakan Doğal Yaşam Parkı, Avrupa’nın en nitelikli hayvan bahçeleri arasında yer alıyor. Barındırdığı 133 türden 2500 hayvan ile kentin cazibe merkezleri arasındaki iddialı yerini koruyan  park, yurtiçi ve yurtdışından gelen konuklarla her yıl ziyaretçi sayısını düzenli olarak artırıyor.

AİLE BÜYÜYOR

Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvan sayısı ve tür çeşitliliği, yurtdışından yapılan alımlarla artırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, koati, su aygırı, Kamerun koyunu, marmoset, bambu lemuru ve süt yılanı gibi ender türlerin yaşadığı parka, Kasım ayında su samuru, Napolyon tavuskuşu, kapibara ve Yeni Gine su kaplumbağası gibi yeni türleri getirecek. Park ailesinin bütülmesi ve zenginleştirilmesine ilişkin çalışmalar önümüzdeki yıl da sürdürülecek.

İSİMLERİNİ İZMİRLİLER KOYDU

Parkta doğan yavrulara İzmirlilerle birlikte isim koyma geleneğini sürdüren İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, Türkiye’de doğan ilk fil olarak tarihe geçen yavrulara  ‘İzmir’ ve ‘Deniz’, yavru develere ‘Ege’ ve ‘Yağmur’, yavru ayıya da ‘Duman’ isimlerini koymuştu.

TEDAVİ MERKEZİ

Değişik türlerdeki hayvanları barından Doğal Yaşam Parkı, ayrıca bir hayvan rehabilitasyon merkezi gibi çalışıyor. Bugüne dek leylek, kerkenez, eşek, porsuk, şahin, doğan, martı, pelikan gibi yüzlerce hayvanı tedavi ederek doğaya salan park çalışanları, birçok kez yaralı hayvanları hayata döndürmenin haklı gururunu yaşadı.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.