Başsavcılıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin hazırladığı rapor, MASAK ve Sayıştay incelemeleri ile bilirkişi raporlarına dayanılarak 32 konser hizmet alımında belediyenin 154 milyon 453 bin 221 lira zarara uğratıldığı ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında belediyenin eski bürokratları ile konser organizasyonu üstlenen bazı şirketlerin sahip ve ortaklarının bulunduğu bildirildi.
Soruşturmaya ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iddiaları reddetti. Gazeteci Ünsal Ünlü’ye konuşan Yavaş, daha önce belediye içinde ve müfettişler tarafından yapılan denetimlerde kamu zararı tespit edilmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Biz bu döneme (2021–2024) ilişkin kendi incelememizi yaptık. Mülkiye müfettişleri de aynı incelemeyi yaptı ve bir kamu zararı bulunmadı. Şimdi işin içine ihaleye fesat karıştırmak gibi iddialar ekleyerek konuyu bambaşka bir noktaya taşımaya çalışıyorlar.”
Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.



