Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kırsal bölge, köy çocukları neden Tarım – Hayvancılık okumuyor?

Aile, çevre, rehber öğretmenler,

Aile, çevre, rehber öğretmenler, diğer etkenler herkes çocukları adeta tarımdan uzaklaştırmaya çalışıyor. Oysa bu işin bilimi üretimi, verimi getiriyor. Tarım ve hayvancılığın teknik eğitimli kişilerce bilerek yapılması ile oluşacak katma değer, üretimin artışı dikkate alınmalı. Tarımsal eğitimin katkısı bilinmeden çocuklar şehre- kente özendiriliyor. Sanki kentlilik bir yükselme bir basamak gibi bir algı yaratılıyor. Oysa köyümüz, köylümüz, çiftcimiz, tarım okuyanlar çok değerli. Ve ülkemizin iyi egitimli tarımcılara çok ihtiyacı var.

Güzel haberler de var. Antalya Tarım il Müdürlüğü 6 aydır halka açık, ücretsiz, online tarım eğitimleri düzenliyor. Her eğitime binlerce kişi katılıyor. Tarım eğitimleri ile bir farkındalık oluşuyor ve tarıma karşı oluşan yanlış algı kırılıyor. Kırılmak zorunda. Yoksa köy yaşamı bitecek, üretim giderek azalacak ve derin bir gıda krizi ile karşılaşacagız.

Gelin tarımın yoğun olduğu illerde ve ilçelerde Tarım ortaokulları, Tarım liseleri kuralım. Burs, kredi gibi desteklerle ögrencileri teşvik edelim. Bu okullarda tarım, hayvancılık, seracılık, gıda, tarımsal bilişim, laboratuvar, ev ekonomisi bölümleri olsun.

Köy okullarının açılması, kırsal bölgede tarım derslerinin olması, okullarda minik bahçeler, seralar kurulması tarımsal eğitimi özendirecektir.

Ülkenin sağlıklı gıda üretiminin devam etmesi, köyden kente göçün durması için hepimizin çare üretmesi gerekiyor.