Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’in Kadın Milletvekili Adayları

Bu haberin fotoğrafı yok

Milletvekili sayısının 550’den 600’a yükselmesiyle İzmir’in milletvekili sayısı 2 artarak 28’e yükseldi. Partilerin aday listelerinde toplumun farklı kesimlerinden isimler yer alırken pek çok kadın milletvekili adayı İzmir’de parti parti listelerinde yer aldı.

 

Ak Parti İzmir listelerinde toplam yedi kadın aday kendilerine yer buldu. İzmir 1. Bölgede eski Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, eski Kadın Kolları İl Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları eski İl Yöneticisi Muhabbet Güneri; İzmir 2. Bölgede ise eski İl Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu, Kadın Kolları MKYK Üyesi ve eski il yöneticisi Gerçek Tekin, eski il yöneticisi Saliha Bozkurt ve öğretmen Fatma Doğan listede yeralan isimler oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise yedi kadın aday listede yeraldı. İzmir 1. Bölgede Nilay Kökkılınç 10. sırada ,  Ezgi Deniz Urunga 11. sırada, Zekiye Seda Sönmez 13. sırada yer aldı. İzmir 2. Bölgede
Selin Sayek Böke 2. sırada, Sevda Erdan Kılıç 5. sırada, Hatice Zeybek13. sırada , Ebru Okay ise 14. sırada yeraldı.

Milliyetçi Hareket Parti’sinde milletvekili listelerinde İzmir 1. bölgede  öğrenci olan ve İzmir’in en genç adayı konumunda olan Saliha Gülce Gökçe’ 8. sırada, Fulya Güzelocak 11. sırada aday gösterildi. MHP’nin ikinci bölgede hic bir kadın adayın olmayışı dikkat çekti.

İyi Parti’nin İzmir listelerinde sekiz kadın milletvekili adayı yeraldı. İzmir 1. Bölgede Aşık Veysel’in torunu, iş insanı Çiğdem Özer 4. sırada,  eski MHP’li, iş kadını Serap Özöktem 8. sırada, Avukat Ülkü Doğan 9.  sırada ,Burcu Bostancıoğlu 11. sırada  ve 14. Sıradan ise danışmanlık yapan Gizem Albaş’ı aday gösterildi. İYİ Parti ikinci Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu 3. sırada, Behice Yıldız Ünsal 5. sırada, 12. sıradan ise Aysel Çelen’i aday gösterildi.

Saadet Partisi ise sadece üç kadın aday listelerde kendine yer bulabildi.  Birinci bölgede Suna Canıtez 6. sıradan listeye gireken  İkinci Bölgede ise   Ceren Karaca 2. sıradan, Sümeyye Orhan ise 11. sıradan  listeye girdi.