Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ümit Ülkü: “Milli ve Manevi Duyguları Gelişmiş Öğrenciler Yetiştirmek Gayemiz”

Derece Koleji Yönetim Kurulu

Derece Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, 2017- 2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karne sevinci yaşayan öğrencileri kutladı. Ülkü, karnenin okuldaki başarının göstergesi olduğunu ancak asıl başarının vatanına milletine hayırlı, faydalı insanlar olmaktan geçtiğini söyledi.

Karne günü ardından yaklaşık 3 aylık yaz tatiline giren öğrencilere zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve dinlenirken de gelişimlerini sürdürmelerini öğütleyen Ülkü, milli eğitimin; milli kültürü yaşatmanın en temel yolu olduğunu söyledi. Gelecek nesillerin başarılı ve üretken olması için aldıkları eğitim kadar insan ilişkilerinin de doğru gelişmesi gerektiğini vurgulayan Ülkü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Karneler, sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların, gösterilen performansın neticesidir, başarının değerlendirilmesinde ise sadece bir araçtır” dediğini hatırlatarak Derece Koleji olarak da bu bilinçle eğitim verdiklerini belirtti. Velilere seslenen Ülkü, “Karnelerdeki notlarla çocuklarınızı değerlendirmeyin. Akademik yaşantıda alınan notlar çocuğunuz için doğru kriter olmayacaktır. Çocuklarınızın zihinsel, fiziksel, manevi gelişimini akademik gelişimleriyle eş zamanlı sürdürmesi hepimizin gayesi. Bu nedenle önceliğimiz manevi ve zihinsel gelişimleri. Akademik gelişim için yeterli çabayı verdiklerinde başarı da bir bütün olarak gelecektir” diye konuştu.

“Öğretmenlerimize teşekkürler”

Eğitim ile çocukların teknolojiye yön verebilen, donanımlı okuyan ve sorgulayan, araştıran, güçlü karakterli bireyler olarak yetiştirilmesini hedeflediklerini de ifade eden Ülkü “bu konuda öğretmenlerimizin çalışmalarını da takdirle takip ediyoruz. Neslimizin tüm değerlerine sahip çıkarak geleceğe güçlü adımlarla ilerlemesini sağlayan öğretmenlerimize buradan da teşekkür ediyorum” dedi.

“Bol bol spor yapın”

Çocuklara seslenen Ülkü “Bu yılda bir karne gününe ulaştınız. Çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatil sürecini en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyor, bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi ve kültürel mekanları, müzeleri, kütüphaneleri gezmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirmenizi, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve kitap okumanızı öneriyor, iyi tatiller diliyorum. Bol bol eğlenin ve dinlenin. Spor yapın ve kendinizi de geliştirin. Yeni öğretim yılında yine bir maratona başlayacağız. Zamanınızı iyi değerlendirin. Bu yıl liseden mezun olup üniversite sınavına girecek öğrencilere de ayrıca başarılar diliyorum. Tatiliniz sizler için en hayırlısını getirsin. Sizleri en iyi yerlerde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.