Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çinli Turistlerin Rotası Türkiye

Çinli turizm şirketleri, ABD

Çinli turizm şirketleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yönelik gümrük vergileri ve iki ülke arasında artan gerilim nedeniyle Çinli turistlerin bu yıl ABD’yi tercih etmeyeceğini söylüyor.

Çin’de ekim ayında başlayan bir haftalık ulusal tatilde ABD’yi tercih eden turistlerin sayısında büyük bir azalma olması bekleniyor. Sebebi ise Trump’ın Çin’e yönelik uyguladığı saldırganca politikalar.

Bu yıl Amerika gitmeyi düşünmüyorlar

Çinli turizm şirketleri ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yönelik gümrük vergileri ve iki ülke arasında artan gerilim nedeniyle Çinli turistlerin bu yıl ABD’yi tercih etmeyeceğini söylüyor.

Chinanews’a konuşan turizm sektöründen yetkililer, Çin’de ekim ayında başlayan bir haftalık ulusal tatilde ABD’yi tercih eden turistlerin sayısında büyük bir azalma olabileceği uyarısında bulunuyor.

Yeni seyahat adresi Türkiye

Çin’in en büyük online seyahat acentesi Ctrip’te son iki haftada Türkiye’yle ilgili aramalar 5 kat arttığını açıkladı. Özellikle internet aramaları, siparişler ve rezervasyonlar noktasında önemli bir artış olduğunu belirten Ctrip, yeni dönemde Çinli turistlerin Türkiye’yi tercih edeceklerini açıkladı.

Türkiye seyahat paketleri yoğun ilgi görüyor

Ctrip’in Yurtdışı Seyahatler Direktörü Şiao Yinyuan, Ekim ayındaki ulusal tatil sonrasında Türkiye paketlerinin yüzde 20 ile 30 arasında ucuzlamasını beklediklerini söyleyerek “Türkiye elektronik vize seçeneği sunuyor, vizeye başvurmak çok hızlı ve kolay. Yolcular tatillerini seyahatlerinden yalnızca bir hafta önce ayarlayabiliyor. Türkiye’de yaz tatili için paketlerimiz çok hızlı bir şekilde bitti. Ulusal tatil dönemindeki paketlerimiz de şimdiden bitmek üzere.” dedi.

Çin’de yapılan girişimler sonuç vermeye başladı

Çin’de yapılan tanıtım ve girişimler sonuçlarını vermeye başladı. 2018’in Türk yılı ilan edildiği Çin’den, yılın ilk günlerinde doktor, eczacı ve sağlık çalışanlarından oluşan 30 çift düğün kıyafetleriyle geldi. Kimi yeni evlenen, kimisi ise çocuklarıyla gelen çiftler, Çin düğün sonrası balayı ve balayı tazeleme geleneğini Türkiye’de yaşatmak için seyahatlerde bulunuyor.

Çin geleneklerine göre düğünden sonra veya evlilik yıl dönümlerinde gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler, gittikleri ülkelerin veya kentlerin güzel mekanlarında fotoğraf çektiriyor. İstanbul’u ve Denizli’de  Pamukkale’yi gezen Çinliler için Kuşadası’nda hem Çin hem de Türk geleneklerine göre bir otelde mini düğün töreni düzenlemek gibi farklı aktivitelere önem veriyorlar. İş Dünyası’nda da önemli temaslarda bulunan Çin heyetleri son dönemlerde Türkiye hakkında ülkelerine olumlu fikirlerle dönüyor.