Oturumun moderatörlüğünü ADD Karşıyaka Şube Başkanı Ufuk Yıldırım üstlenirken, konuşmacı olarak DEÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Münevver Aktaş ve DEÜ Atatütürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Mehmet Emin Elmacı yer aldı.
Söyleşide sadece geçmiş değil, bugün ve yarın da konuşuldu.Medeni Kanunun tarihsel kökleri, laik hukuk düzenindeki yeri ve bugün karşı karşıya olduğu sınamaları tartışıldı.
Medeni Kanunun toplumsal hayata getirdiği eşitlikçi düzen, kadın haklarının tarihsel gelişimi ve Cumhuriyet değerleri ışığında hukukun önemi katılımcılarla paylaşıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenlerinin bilimsel değerlendirmeleriyle zenginleşen söyleşide, Medeni Kanun’un yalnızca bir hukuk metni değil, çağdaşlaşma yolunda atılmış devrim niteliğinde bir adım olduğu vurgulandı. Program sonunda katılımcılar, Cumhuriyet kazanımlarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda ortak mesaj verdi.

Söyleşi, Karşıyaka Sancar Maruflu Yerleşkesi’nde gerçekleşti ve izleyicilerden büyük ilgi gördü.



