Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZMİR BAROSU’NDA BAŞKAN ÖZKAN YÜCEL OLDU

İzmir Barosu’nun iki gün

İzmir Barosu’nun iki gün süren ve Kültürpark 4 nolu holde yapılan Olağan Genel Kurul sonuçlandı. Resmi sonuçlara göre  toplam 5986 oyun kullanıldığı secimde 1955 oy alan Çağdaş Avukatlar Gurbu’nun adayı Av. Özkan Yücel İzmir Barosu Başkanı seçildi. En yakın rakibi İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ise 1720 oy aldı.

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına hem birbirileri ile hem de rakipleriyle yarıştı. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Özkan Yücel, Milliyetçi Avukatlar gurubu adına  Av. Ömer Fatih Şimdi, Yenilikçi Avukatlar Grubu’nun adayı ise Muhammet Özekes İzmir Barosu Başkanı olmak için yarıştı.

Sabah saat 9:00’da başlayan oy verme işlemi saat 17:00’de sona erdi ve oy sayımına geçildi.  Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Özkan Yücel 1955 oy ile Baro Başkanı seçildi. Seçimi kazanmasının ardından ilk açıklamasında;  avukatları asla yalnız bırakmayacaklarını, Türkiye’deki her türlü hukuka aykırılığın karşısında  duracaklarının ifade eden Özkan Yücel; ” Asla bir efendiyi otorite kabuk etmeyeceğiz. Her türlü hak ihlalinde hem avukatın hem yurttaşın yanında olacağız. Böyle bir İzmir Barosu bekliyor. Kararlıyız. Seçim çalışmaları sırasında da söyledik, Türkiye’nin hukuk devleti yeniden inşaasına ilişkin bir sürece ihtiyacı var. Bu sürecin başkentini İzmir yapmaya kararlıyız. Bu süreç İzmir”den başlayacak. Hem avukat arkadaşlarımıza hem meslektaşlarımıza, hem İzmir halkına söz veriyoruz. ” dedi.

Sonuçların açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşayan Özkan Yücel ve destek verenler seçim zaferini birlikte kutladılar. Yeni İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’i ilk tebrik edenlerden biri Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu’nun adayı Mustafa Çetin oldu.

Seçimde beklediği sonucu alamayan Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu’nun adayı Mustafa Çetin ise kendisine verilen desteğe teşekkür ederek şöyle konuştu :  “Sandıktan çıkan sonuca amasız fakatsız hepimiz katlanacağız. Çağdaş Avukatlar Gurubu’nu tebrik ediyorum. Yaptığımız hatalar, eksikliklerimiz varsa onlarda onu düzeltir. Yaptıklarımızın üzerine bir taş koyarlarsa onları alkışlarız. Hepinize teşekkür ederim. Haklarınızı helal ediniz.”

Adaylar ve aldıkları toplam oylar su şekilde;

Özkan Yücel,  1955 oy
Mustafa Çetin, 1720 oy
Atalay Aksay, 1258
Muhammet Özekes, 540
Ömer Fatih Şimdi , 312 oy aldı.

Toplam oy 5986 , Geçerli 5816 oy , Geçezsiz oy 176 …

İZMİR BAROSU SEÇİMLERİNDE 1.GUN HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLA