Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cemil Tugay’dan sert çıkış: “Bu kara lekeye boyun eğmeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Merkezi’nde yaşanan polis müdahalesi ve tahliye sürecine sert tepki gösterdi. Yazılı açıklama yayımlayan Tugay, yaşananları “tarihe kara leke olarak geçecek olaylar” şeklinde değerlendirirken, “Boyun eğmeyeceğiz, adaletsizliği normalleştirmeyeceğiz” mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Merkezi’nde yaşanan

CHP Genel Merkezi’nde yaşanan kriz ve emniyet müdahalesi sonrası parti yönetimine destek açıklamaları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yayımladığı kapsamlı açıklamayla sürece ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Tugay, Ankara’daki müdahalenin yalnızca genel merkezle sınırlı kalmayabileceğini belirterek, CHP’nin tüm örgüt yapısına yönelik bir baskı atmosferi oluşturulmak istendiğini savundu.

“Tarihe kara leke olarak geçecek”

Açıklamasında yaşanan süreci sert ifadelerle eleştiren Tugay, şu ifadeleri kullandı:“Bugün CHP Genel Merkezi’nde yaşanan, muhtemel yakın gelecekte CHP’nin tüm il başkanlıklarında yaşanacak olan ve tarihimize kara leke olarak geçecek olayları şaşkınlık ve üzüntüyle izlediğinizi biliyorum.”

“Halkın verdiği sorumluluğu sonuna kadar taşıyacağım”

Kendisini “ilkelerinden taviz vermeyecek bir evlat ve kardeş” olarak tanımlayan Tugay, halka verilen sözlerden geri adım atmayacağını vurguladı.

“Verdiğiniz sorumluluğun gereğini her durumda, her şart altında sonuna kadar yerine getireceğim” diyen Tugay, mevcut süreci demokrasi ve hukuk açısından ciddi bir kırılma olarak değerlendirdi.

“Boyun eğmeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, açıklamasında mücadele mesajı da verdi. Tugay, şu ifadeleri kullandı:“Neyle mücadele ettiğimizi, ne için mücadele ettiğimizi unutmadım, unutmayacağım. Boyun eğmeyeceğiz; yanlışı, adaletsizliği, kötülüğü kabul etmeyeceğiz, normalleştirmeyeceğiz.”

“Zulmün sahiplerini halk adına yeneceğiz”

Açıklamasının devamında sert siyasi mesajlar veren Tugay, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:“Gücümüzü bize inananlardan almaya devam edeceğiz. Kötü olanı, zulmün sahibini ve ortaklarını hak adına, halk adına sizlerle birlikte yeneceğiz.”

“Demokrasi için çalışmaya devam edeceğim”

Tugay, açıklamasını Türkiye’nin demokrasi, adalet ve özgürlük mücadelesine vurgu yaparak tamamladı:“Ülkemizin hak ettiği refaha, adalete, eşitliğe, özgürlüğe ve demokrasiye sahip olması için çalışmaya devam edeceğim.”