Bodrum’da geçirdiği rahatsızlık sonrası hastaneye kaldırılan televizyon programcısı ve haber sunucusu Reha Muhtar’dan üzücü haber geldi. Uzun yıllar ekranlarda görev yapan Muhtar, bir süredir devam eden tedavisinin ardından 66 yaşında hayatını kaybetti.
Yoğun bakımdaydı
Edinilen bilgilere göre Reha Muhtar, yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle Bodrum’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerin ardından Muhtar’a kalp yetmezliği teşhisi konulurken, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen Muhtar’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Türk Medyasına Damga Vuran Bir İsimdi
1959 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Reha Muhtar, eğitimini TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu‘nda tamamladı.
Gazetecilik kariyerine 1980’li yıllarda başlayan Muhtar, kısa sürede televizyon haberciliğinin en dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi. Özellikle 1990’lı yıllarda sunduğu haber bültenleri ve tartışma programlarıyla geniş kitlelere ulaştı.
Kariyeri boyunca; TRT, Kanal D, Show TV, Star TV, ATV, FOX, CNN Türk ve Kanaltürk gibi birçok önemli medya kuruluşunda görev yaptı
Ekranların Unutulmaz Programcısı
“Ateş Hattı”, “Çapraz Ateş”, “Pişşti” ve “Çok Farklı” gibi programlarla döneminin en çok konuşulan televizyon yüzlerinden biri olan Reha Muhtar, kendine özgü sunum tarzı ve sert çıkışlarıyla Türk televizyon tarihine iz bıraktı.
Özel yaşamıyla da sık sık gündeme gelen Muhtar’ın, oyuncu Deniz Uğur ile ilişkisinden Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları bulunuyordu.
Türk medya dünyasında derin izler bırakan Reha Muhtar’ın vefatı, meslektaşları ve sevenleri tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. 



