Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Mutlu’dan Dünya Çevre Günü’nde güçlü mesaj: “Başka bir dünya yok!”

Dünya Çevre Günü kapsamında İzmir’de düzenlenen Ekolojik Mücadele ve Direniş Yürüyüşü’nde çevre örgütleri, meslek odaları ve yurttaşlar bir araya geldi. Yürüyüşe katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, çevreyi korumanın artık bir tercih değil, yaşam mücadelesi olduğunu vurgulayarak, “Başka bir dünya yok” mesajı verdi.

Dünya Çevre Günü kapsamında İzmir’de düzenlenen Ekolojik Mücadele ve Direniş

Konak Kent Konseyi, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, EGEÇEP, İzmir Yaşam Alanları, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve Ege Kent Konseyleri Birliği temsilcilerinin katıldığı yürüyüş, İzmir Mimarlık Merkezi önünden başlayıp Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde sona erdi. Program kapsamında İzmir Müzisyenler Derneği tarafından müzik dinletisi sunulurken, kurumlar adına ortak basın açıklaması yapıldı.

“Çevreyi korumak artık hayatta kalma mücadelesi”

Yürüyüşte konuşan Başkan Mutlu, iklim krizi ve çevresel tahribatın tüm insanlığı etkileyen ortak bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Mutlu, “Bugün sadece çevreyi değil, yaşamımızı, evimizi ve geleceğimizi ilgilendiren bir konu için buradayız. Her yıl Dünya Çevre Günü bize aynı gerçeği hatırlatıyor; başka bir dünya yok. Doğanın sunduğu zenginlikleri uzun yıllardır hoyratça tüketiyoruz. Çevreyi korumak artık sadece gönüllülük değil, hayatta kalma mücadelesidir. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Mumcu: “Doğa bir sermaye değil, yaşamın kaynağıdır”

Ortak basın açıklamasını okuyan Ege Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ise iklim krizinin yalnızca çevresel değil, ekonomik ve toplumsal sonuçlar da doğuran çok boyutlu bir sorun olduğunu ifade etti.

Mumcu, “İklim kriziyle mücadele artık bir tercih değil zorunluluktur. Doğayı metalaştıran anlayış yerine ekolojik sınırları gözeten ve kamu yararını önceleyen politikalar geliştirilmelidir. Doğa bir sermaye değil, yaşamın kaynağıdır. Ekolojik yıkıma karşı dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Gezi Parkı’nda hayatını kaybedenler anıldı

Etkinlikte ayrıca, Gezi Parkı Protestoları sırasında yaşamını yitirenler ile halen cezaevinde bulunan isimler de unutulmadı. Katılımcılar, isimlerin okunmasının ardından hep bir ağızdan “Burada” diyerek dayanışma mesajı verdi.