Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’nin İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Yerel Seçim Atölyesi’nde

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women)’in 22 Ocak Salı günü İzmir Hilton Otel’de açılısını yaptığı ve yereldeki kadın adayları 2019 yerel seçimlerine hazırlayacağı Yerel Siyaset Atölyesi’ne İzmir’den birçok kadın aday ve aday adayı katıldı. Katılımcılar arasında Denizli’den Türk Eğitim Vakfı adına Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü, aynı zamanda Ege Kadın Buluşması Denizli Sekreteri ve Pamukkale İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Gülnur Candan Oymak da vardı.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi

2019 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde kadınların siyasete katılımlarını desteklemek amacıyla düzenlenen atölyede kadınlara siyaset eğitimleri veriliyor. Aralık 2018’de Adana ve Gaziantep’te gerçekleşen Yerel Siyaset Atölyesi, 22-24 Ocak tarihlerinde İzmir’de yapıldı. İzmir, Denizli, Aydın, Muğla ve Manisa’dan farklı partilerden 40’tan fazla kadın aday ve aday adayının katıldığı atölyede Denizli’den İyi Parti Pamukkale Aday Adayı Gülnur Oymak ile Denizli İYİ Parti Merkezefendi belediye meclis üyesi aday adayı Emine Sağlık Kanatsız ve STK katılımcısı Seçil Tok yer aldı.

OYMAK: “HALKIN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUM”

Evlendikten sonra Denizli’ye yerleşen ve 40 senedir Denizli’de yaşayan 2 çocuk annesi Oymak, 25 yıllık sivil toplum kuruluşu üyesi olduğunun ve 30 yıldır siyasetin içinde olduğunun altını çizerek “2012 yılında “Kadınlara Eğitimde İkinci Şans” projem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından faaliyete geçirildi. Şiddet gören kadınlar için rehabilitasyon merkezi projem de Harran’da hayata geçirildi. 2018’de milletvekili adayı oldum. Partimin il danışma kurulu üyesiyim ve Denizli’nin turizm merkezi olan Pamukkale ilçesinin İYİ Parti meclis üyesi aday adayıyım. Ben halktan biriyim. Halkın sorunlarını ve çözümlerini biliyorum ve yerel yönetimde halkın sesi olmaya, uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarıyla olan çalışmalarımdan, siyasi hayatımdan edindiğim birikimlerimle halk adına çalışmaya talibim.” şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve 1 Temmuz 2017’de Kadınlar İçin Adalet Yürüyüşü’ne Denizli’den katılan tek kadın olarak, yürüyüşten sonra Adalet Bölümü okumaya karar veren Oymak, kadınların sosyal ve kültürel etkinliklerde katılımcı olabilmeleri için mahallelerde kreşlerin açılması, Denizli’ye eğitim için gelen kız öğrencilere yurt imkanlarının sağlanması, engelli bireylerin her türlü erişimlerini sağlamak ve onların sosyal hayata katılımına destek projeleri, yaşlılar için gündüz bakım evleri, Denizli afet bölgesi, afet öncesi ve sonrası ile ilgili bilgilendirme çalışmaları gibi projelerinden bahsederek sivil toplum kuruluşlarının belediye çalışmalarına dahil edilmesine dair çalışmalar yürüteceğini belirtti.