Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nihat Zeybekci Merak Edilen Soruları Yanıtladı

Nihat Zeybekci T24’te merak edilen konulara cevap verdi. Zeybekci, projelerinin finansının nasıl olacağı, İzmir’deki yaşam tarzı tartışmaları, Kürt seçmenler, şarap üretimi hakkın önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekci,”Büyük projeler olan çevre yolu ve demir yolu projelerimizde hükümetin merkezi bütçesinde çok büyük zorlamalarımız olacak. Oradan büyük destekler alacağız. Sporda kapalı spor salonları, yüzme havuzları tabiki belediye tarafından yapılacak. Ama büyük stat projeleri ve metro, raylı sistem ve tramvay projelerinde hükümetten ve merkezi bütçeden büyük destek alacağız.”dedi.

Nihat Zeybekci T24'te merak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci T24’ten Şirin Payzın’a konuk oldu. 7 Şubat Perşembe(dün) İzmir için projelerini açıklayan Zeybekci’ye progragramdaki ilk soru ”Zor bir ekonomik süreçten geçen Türkiye’de bu projelerin finansmanını nasıl bulacaksınız?” oldu.

EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ ÖNGÖRÜDE BULUNDU

Projeleri tanımlanmasının önemli olduğunu belirten Zeybekci, Türkiye’ninşuanki ekonomik durumu hakkında,”Eski Ekonomi Bakanı olarak şuanda ekonominin pozistif olduğunu söyleyebilirim. Kötü süreçten sonra ekonomi iyi bnir noktaya doğru geldi. Daha da iyileşecek. Faiz yüksek ama çok yüksekti yaklaşık 10 puanlık bir düşüş oldu. Son üç ayda iyileşme oldu. 2019’un 3. çeyreğinden itibaren ekonomide hep beraber gözle görülür bir toparlanma olduğunu göreceğiz. Ertelenen tüketimlerin artık tüketilmeye başlandığı, spekülatif amaçlı dövizde veya farklı yerlerde para bulundurmanın biteceği, bunların üretime ve yatırıma döneceğini göreceğiz”dedi.

”HÜKÜMETİN MERKEZİ BÜTÇESİNDE BÜYÜK DESTEKLER ALACAĞIZ”

Projelerin finansmanı hakkında konuşan Zeybekci,”Büyük projeler olan çevre yolu ve demir yolu projelerimizde hükümetin merkezi bütçesinde çok büyük zorlamalarımız olacak. Oradan büyük destekler alacağız. Sporda kapalı spor salonları, yüzme havuzları tabiki belediye tarafından yapılacak. Ama büyük stat projeleri ve metro, raylı sistem ve tramvay projelerinde hükümetten ve merkezi bütçeden büyük destek alacağız. Aynı zamanda İzmir’in bu projeler için çok büyük bir bütçesi de var. Bugüne kadar yapılamamış olması, bundan sonra yapılırken zorlanacak anlamına gelmez”ifadelerini kullandı.

”YARIMADA’DA 1 SANTİMETREKARE BİLE YAPILAŞMA YOĞUNLUĞUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

”Çevre konusunda duyarlılığınız nasıl olacak” sorusuna cevap veren Zeybekci,”Biz çevre konusunda hassasız. Özellikle yarımada bölgesi, Selçuk, Seferihisar, Çeşme, Karaburun, Mordoğan, Urla, Güzelbahçe, Balçova ve Narlıdere’de 1 santimetrekare bile yapılaşmanın yoğunluğunun artmasına müsade etmeyeceğiz. Kısacası yarımada bölgesi bizim ençok hassas olduğumuz yer. Yarımada bölgesindeki kaçak yapılaşmaya da karşıyız ve müdahele edeceğiz. Tek katlı yapılara izin vereceğiz. İnsanların yaşamaktan mutlu olacağı bir yer olacak”şeklinde konuştu.

ŞARAP ÜRETİMİ HAKKINDA KONUŞTU

Zeybekci, “AK Parti’ye yönelik genel bir önyargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:”Şarap üretiminde bizim Denizli de çok güçlüdür. Zamanında bunları destekleyerek geldik. Yerli üretim şarap ve alkollü içki üretimini destekledik. Hükümet olarak da yerli üretim içkileri diğer ülkelerden ithal olarak getirilen ürünlerin üzerine koyarak vergilerle koruduk” diye konuştu.

”ATATÜRK 82 MİLYONUN KAHRAMANIDIR”

Zeybekci, AK Parti’ye yönelik yaşam tarzlarına müdahale edebilir eleştirisine de cevap verdi. Zeybekci,”Bunu tartışma konusu yapmak İzmir’e büyük haksızlıktır. İzmir’de hedefi saptırmaktır, İzmir’in problemlerini görmezden gelmek, İzmir’in 21. yy. yolculuğunun haritasının üzüreni ideolojik perde ile örtmektir. Atatürkçülük yüzde 25’lik bir partiye mi kaldı? Ona mı ait hale geldi. Bu ülkede 82 milyonun kahramanıdır Atatürk ama herkesin sevme şekli başkadır. Atatürk bağımsızlık sembolüdür. Bunu daraltmayalım, Atatürk’e haksızlık yapmayalım. Ne olur vatandaşlarımız Atatürk’ten geçinenlere müsade etmesinler. Atatürk ile yaşam tarzı ile ilgili tartışmayı birileri alıp bu noktaya getirirse İzmir’e haksızlık olur”dedi.

”BİZ KİMSEYE BUNLAR TÜRK, BUNLAR KÜRT DEMİYORUZ DEMEMEK LAZIM BU AYRIŞTIRMAKTIR”

İzmir’deki Kürt seçmene bakışı nasıl sorusu yöneltilen Zeybekci,”Önce İzmir’deki demografik yapıya bakmak lazım. İzmir’deki göçte Manisa bir numara sonra, Uşak, Aydın, Afyon, Denizli, Konya ilk sıralarda yer alıyor. Tabiki burada Diyarbakırlı, Mardinli hemşerilerimiz de var. Evet İzmir’de Kürt kardeşlerimiz var. Ama biz kimseye bunlar Türk, bunlar Kürt, bunlar Sünni, bunlar Alevi demiyoruz. Dememek lazım çünkü bu ayrıştırmak demektir. Biz herkesi bu ülkenin vatandaşı İzmirli olarak görüyoruz”mesajını verdi. Zeybekci, HDP hakkında ise HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir. Ama terörü bir kez lanetlemeleri gerekir. ifadelerini kullandı.