İzmir’in Menderes ilçesinde Cumaovası İZBAN İstasyonu’nda yaşanan olayda, sigara içtiği için uyarılan bir yolcu ile güvenlik görevlileri arasında çıkan arbede sonucu bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, dün saat 18.00 sıralarında İZBAN’da seyahat eden M.D. adlı yolcu, tren içinde sigara içti ve tren kapılarını tutarak seferin gecikmesine neden oldu. Güvenlik görevlileri tarafından Adnan Menderes Havalimanı İstasyonu’nda uyarılan yolcu, Cumaovası durağında trenden indirildi. Ancak agresif tavırlarını sürdüren M.D. ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı ve olay kısa sürede arbedeye dönüştü.
Arbede sırasında 44 yaşındaki güvenlik görevlisi Seydihan Alsaç, göğsüne ve kafasına aldığı darbeler sonucu yere yığıldı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Alsaç’a anjiyo uygulandı. Ancak göğsüne aldığı darbe nedeniyle damar yırtılması meydana geldiği ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.
Alsaç’ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, saldırgan M.D. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



