Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Abalı Denizlispor Süper Lig için Gençlerbirliği Deplasmanına Çıkıyor

Spor Toto 1. Lig 32. hafta mücadelesinde Abalı Denizlispor, Süper Lig’e yükselme maçında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi iki takımdan son gelişmler, aralarındaki rekabet, hakemler ve muhtemel 11’ler..

Spor Toto 1. Lig

Abalı Denizlispor Spor Toto 1. Lig 32. hafta mücadelesinde 5 Mayıs Pazar günü saat 19:30’da Eryaman Stadı’nda başlayacak karşılaşmada Gençlerbirliğ ile karşılaşacak. Karşılaşmada Kayseri bölgesinden Abdülkadir Bitigen düdük çalacak. Bitigen’nin yardımcılıklarını Mehmet Şahan Yılmaz ve Mustafa Savranlar üstlenecek. Maçın 4. hakemliğini ise Yakup Özhan yapacak.

ABALI DENİZLİSPOR SÜPER LİG’İ İSTİYOR

Spor Toto 1. Lig’de 31 hafta geride kalırken 63 puanla ligde 2. sırada yer alan Abalı Denizlispor 32. hafta mücadelesinde lider Gençlerbirliği ile karşılaşacağı maçta Süper Lig’e yükselmeyi garantileyebilir. Ligde üçüncü sırada yer alan Hatayspor ile arasında 5 puanlık fark bulunan yeşil-siyahlılar Hatayspor’un 3 Mayıs Cuma günü karşılaşacağı Boluspor’a karşı puan kaybetmesi ve Gençlerbirliği deplasmanından da 3 puanla dönmesi halinde 9 yıl aranın ardından Süper Lig’e dönecek.

ABALI DENİZLİSPOR’DA TAHACAN DIŞINDA EKSİK YOK

32.haftanın en kritik mücadelesi öncesinde Abalı Denizlispor’da Tahacan Velioğlu dışında eksik bulunmuyor. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Tahacan’ın fizyo terapist eşliğinde çalışmalara başladığı ancak bu sezon görev alamayacağı edinilen bilgiler arasında. Kritik Gençlerbirliği deplasmanın kaptan Mehmet Akyüz, İsmail Aissati ve Lanre Kehinde sarı kart sınırında bulunuyor. 3 oyuncu bu maçta sarı kart görürse 33. haftada oynanacak Kardemir Karabükspor maçında sahada yer alamayacak.

İLDİZ MAÇ ÖNCESİNDE KONUŞTU

Abalı Denizlispor teknik direktörü Yücel İldiz Gençlerbirliği maçı öncesi açıklamalarda bulundu.İç sahada şanssız puanlar kaybettiklerini ifade eden İldiz, “Takipçimiz Hatayspor’un 5 puan önünde, avantajlı bir konumdayız. Rakibimizin alacağı sonuca göre kazanırsak bu hafta bile mutlu sona ulaşabiliriz. Tamamen Gençlerbirliği deplasmanına odaklandık. Gençlerbirliği de bizim gibi lige çok yakın. Hafta sonu nasıl bir skor çıkar beraber göreceğiz. Ancak bir gerçek var ki biz bu yarışı kesinlikle bırakmayacağız. Camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Beklentileri biliyoruz ve ona göre mücadele edeceğiz” dedi.

GENÇLERBİLİRĞİ YENİDEN SÜPER LİG’E DÖNÜYOR

Spor Toto 1. Lig’in bitimine 3 hafta kala deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 4-0 mağlup eden Gençlerbirliği, Süper Lig kapısını araladı. Ligde 67 puanla ikinci Abalı Denizlispor’un 4, üçüncü Hatayspor’un 9 puan önünde yer alan Ankara temsilcisi 32. haftada Hatayspor’un puan kaybı veya Abalı Denizlispor maçından puan çıkarması halinde 1 sene aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönecek.

GENÇLERBİRLİĞİ EN İYİ KADROSUYLA ÇIKACAK

Süper Lig’e yükselmek için gün sayan Gençlerbirliği’nde kritik Abalı Denizlispor maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor. Karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Önümüzde Denizlispor maçı var. O maça iyi bir şekilde hazırlanıp iyi mücadele alıp, hedeflediğimiz Süper Lig’e ulaşmak en büyük dileğimiz. Genç oyuncularımıza oynattık. Bazı maçlarda farklı rotasyon içerisinde olabilir. Bazı şeyleri rayına oturmadan ciddiyeti elden bırakmamak gerekiyor. Futbol işinizden uzaklaştığınızda gayri ihtiyarı bir mücadele içinde olduğunuzda daha içinde sıkılar yaşayabiliyorsunuz. İşimizi ciddiye almaya çalışıyoruz. Genç oyuncularımıza fırsat verdik. Pazar gününe kadar iyi hazırlık yapıp en iyi oyuncu kadrosuyla sahaya çıkıp istediğimizi sonucu almak en büyük dileğimiz”dedi

İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABET

Denizlispor ve Gençlerbirliği tarihlerinde 57 resmi müsabakada karşı karşıya geldi. Denizlispor bu maçlarda 20 galibiyet alırken, Gençlerbirliği 22 defa sahadan üstün ayrıldı. 15 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda Denizlispor 77 golüne, Gençlerbirliği 79 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Denizli’de oynanan maçta takımlar sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

MUHTEMEL 11’LER

Gençlerbirliği’nin karşılaşmaya,Emrullah Şalk, Ahmet Oğuz, Mert Çetin, Luccas Claro, Alper Uludağ, Selçuk Şahin,Bekir Yılmaz, Nadir Çiftçi, Stephane Sessegnon, Jailton Da Silva, Bogdan Stancu 11’i ile çıkması bekleniyor.

Abalı Denizlispor’un ise, Adam Stackhowiak, Alperen Babancan, Oğuz Yılmaz, Abdülkerim Bardakçı, Keremcan Akyüz, Burak Altıparmak(Deniz Vural), Recep Niyaz, İsmail Aissati, Burak Çalık, Ziya Alkurt ve Mehmet Akyüz 11’i ile sahada olması bekleniyor.

HABER:ORAL CAN TATAR