Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Abalı Denizlispor Süper Lig için Sahaya Çıkıyor

Abalı Denizlispor, kazanması halinde Süper Lig’e yükseleceği maçta kendi evinde Kardemir Karabükspor’u ağırlayacak. Maç öncesinde iki takımdan son gelişmeler, muhtemel 11’ler ve hakemler…

Abalı Denizlispor, kazanması halinde

Spor Toto 1. Lig 33. haftasında Abalı Denizlispor kendi evinde Kardemir Karabükspor’u ağılayacak. 12 Mayıs Pazar günü saay 16:30’da başlayacak karşılama Denizli Atatürk Stadı’nda oynanacak. Maçı Ankara bölgesinden Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılıklarını Ömer Tevfik Özkoç ve Emir Eray Eyisoy üstlenecek. Maçın 4. hakemliğini ise Mustafa Murat Oğuz yapacak.

ABALI DENİZLİSPOR SÜPER LİG İÇİN SAYAHA ÇIKIYOR

Abalı Denizlispor 9 yıl aranın ardından Süper Lig’e dönmeye hazılanıyor. Spor Toto 1. Lig’de 66 puanla ikinci sırada bulunan yeşil-siyahlılar Kardemir Karabükspor maçından galip ayrılması ya da 5 puan gerisindeki Hatayspor’un Giresunspor’a karşı puan kaybetmesi halinde Süper Lig’e yükselecek. Ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya gelecek Abalı Denizlispor’un son 2 haftada alacağı galibiyetlerle lider Gençlerbirliği’nin puan kaybı halinde birinci olarak da Süper Lig’e çıkma şansı bulunuyor.

ABALI DENİZLİSPOR LİGİN EN AZ YENİLEN, EN ÇOK ATAN TAKIM

Abalı Denizlispor ligde son 2 haftaya girilirken aldığı 4 mağlubiyetle lig en az yenilen takımı konumunda bulunuyor. 32 haftada 66 puan toplayan yeşil-siyahlılar bu maçlarda 19 galibiyet, 9 beraberlik aldı. Raki kalelere gönderdiği 56 golle ligin en skorer takımı olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Kalesinde 30 gol gören Abalı Denizlispor Hatayspor’un ardından 26 averajla Gazişehir Gaziantep FK ile birlikte ligin en yüksek averajına sahip takip takım konumunda.

MAÇ ÖNCESİ ÜZÜCÜ HABER

Abalı Denizlispor’a maç öncesi üzücü bir haber geldi. Denizlispor’un orta saha oyuncusu Ziya Alkurt’un kız kardeşi 8. Sınıf öğrencisi Gülçin Nur Alkurt, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Fenalaşarak hastaneye kaldırılan genç kızın 1 aydır hastanede tedavisi sürüyordu. Genç kız, hayata tutunamayarak, sevenlerini yasa boğdu. Kız kardeşinin cenazesi için memleketi Trabzon’un Şalpazarı İlçesine giden Ziya’nın maçta forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor. Abalı Denizlispor’da sezonu kapatan Tahacan Velioğlu dışında eksik bulunmuyor.

İLDİZ’DEN AÇIKLAMA

Abalı Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz maç öncesinde,“Gerçekten son derece önemli bir dönemden geçtik buraya gelene kadar. Çok zorlu müsabakalar oynadık. Özellikle son iki haftayı özetleyecek olursak biliyorsunuz son haftalarda sahamızda biraz istediğimiz neticeleri de alamayınca daha doğrusu beraberlikle kalacağız. Ve son özellikle Balıkesir maçı insanlarımıza biraz hayal kırıklığı yapmıştı. Ben o maçtan sonra da açıkça söyledim Biz içerideki maçları dışarıda telafi ediyoruz demiştim. Taraftarlarımız bize güvensin. Bize lazım olan puanları alacağız demiştim. Hep söyleriz ya eskilerden kalma bir laf vardır, her şerde bir hayır vardır diye. O maçın o şekilde bitmesi gençler birliği maçında skorunu çok daha anlamlı bir hale getirir diye düşünüyorum. Gerek memleketimiz Denizli de gerek futbol kamuoyunda Denizlispor’un ne olduğunu bir kez daha herkes görmüş oldu. Kazandığımız taktirde matematiksel hesapları bitirmiş olacağız. İnşallah da kazanacağız. Tabi ki rakibin durumu belli, bizim durumumuz belli. Ama biz işimizi çok ciddi şekilde yapıp inşallah pazar akşamı Denizlilere bayram yaşatırız” dedi.

ASBAŞKAN FIRAT:” KARABÜKSPOR GELMEYEBİLİR”

Asbaşkan Fırat, “Denizlispor bu zamana kadar çok zorluklar yaşadı. Ama şimdi bizlere Süper Lig’in sevincini yaşatıyor. Düşmek kolay ama çıkmak zordur. Karabükspor, hepimiz için canlı bir örnek. Hepimizin camia olarak canını yakıyor. Lig bitiyor ama puanları hala 0. Çok ciddi anlamda deplasman zorlukları yaşıyorlar. Denizli’ye gelip gelemeyecekleri konusu hala tartışılıyor. Belki de gelemeyecekler. Rakibimiz de olma ülke futbolunun gelmiş olduğu bu nokta bizleri derinden üzüyor” dedi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR LİGE UZUN SÜRE ÖNCE VEDA ETTİ

10 sezon Süper Lig’de mücadele veren, bu sezon Spor Toto 1. Lig’de yer alan Kardemir Karabükspor ekonomik sıkıtnılar sebebiyle zor günler yaşıyordu. Lig maçlarına yaşanan sıkıntılar nedeniyle alt yapı oyunları ile çıkan Kardemir Karabükspor ligin 26. haftasında Altay ile karşılaştığı maçtan 4-0 yenik ayrılmasının ardından ligin bitine 8 hafta kala küme düşmüştü.Süper Lig’de 10 sezon yer alan ve 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi öne eleme turunda mücadele eden Kardemir Karabükspor, daha önce 4 kez Süper Lig vizesi aldığı 1. Lig’e 3. kez veda etti.
Karabük temsilcisi bu yıl 28. kez yer aldığı 1. Lig’de 1972-1973 ve 1982-1983 sezonlarında da küme düşmüştü.Kardemir Karabükspor, en son 2007-2008 sezonunda TFF 2. Lig’de mücadele etmişti.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABET

Denizlispor ve Kardemir Karabükspor 1973 yılında başlayan mücadelelerinde 17 resmi maçta karşılaştılar. Bu maçlarda Denizlispor 5 galibiyet alırken, Kardemir Karabükspor 7 galibyet aldı. Denizlispor 14 golüne, Karabükspor 17 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Karabük’te oynanan maçtan Abalı Denizlispor 2-3 üstün ayrılmıştı.

MUHTEMEL 11’LER

Abalı Denizlispor’un karşılaşmaya, Adam Stackhowiak- Alperen Babacan, Oğuz Yılmaz, Abdülkerim Bardakçı, Keremcan Akyüz, Deniz Vural, Recep Niyaz, İsmail Aissati, Burak Çalık, Ziya Alkurt(Lanre Kehinde) ve Mehmet Akyüz 11’i ile çıkması bekleniyor.

Kardemir Karabükspor’un ise,Furkan Acar- Oğuz Eken, Ahmet Karadayı, Abdullah Sezgin, Doğukan Sabih Toksöz, Can Sıkılmaz, Emre Eser, Sezer Gündüz, Fatih Kızılay, Cihan Aydın ve Berk Kervankıran 11’i ile sahada olması bekleniyor.

HABER:ORAL CAN TATAR