Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Abdül Batur’un Adaylığı Düşüyor Mu?

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın ardından, halen Narlıdere belediye başkanlığını sürdüren ve genel merkez tarafından Konak için aday gösterilen Abdül Batur’un adaylığının da düşme tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet

Üç dönem İzmir’in Narlıdere ilçesinde belediye başkanlığı yapan Abdül Batur, bu dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmuş, devamında CHP Genel Merkezi Metropol ilçe Konak’tan adaylığını açıklamıştı.

ÇALKAYA’DAN SONRA BATUR’UN ADAYLIĞI DA TEHLİKEDE

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşeceği iddialarını İzmir kulislerinde konuşulmaya devam ederken, bir iddia da CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur’un adaylığı için geldi. Daha önce Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşeceği iddiasını ortaya atan haber kaynakları bu defa da Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur’un adaylığının da aynı sorunlar nedeniyle düşürülebileceği iddiasını kamuoyu ile paylaştı.

CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur

BATUR’UN DA KESİNLEŞMİŞ MAHKEME KARARLARI VAR

Halen Narlıdere Belediye başkanlığını yürüten Abdül Batur’un kesinleşmiş mahkeme kararları bulunduğu ve bu nedenle ilçe seçim kuruluna takılabileceği ifade edildi. Siyasi partiler ve Seçme seçilme kanununa göre adaylığının düşürülmesinin olası olduğu Başkan Batur ile son kararın ilçe seçim kurulunda sonuçlanması beklenecek.

İZMİR KULİSLERİ ŞAŞKIN

Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya

Buca’da Suat Nezir ile başlayan ve Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşme iddialarının ardından CHP’nin İzmir’de seçime kısa süre kala ciddi sorunlarla karşılaşması İzmir kulislerinde de yankı buluyor. Özellikle İzmir’de adaylarını geç açıklayan CHP’nin İzmir için 31 Mart seçimlerinde olumsuz yönde etkileyebilecek olan bu iddialar İzmir’de CHP’yi güç duruma düşürebileceği yorumları yapılıyor. Konak adayının belirlenmesi konusunda özellikle genel merkezin yetki almasına rağmen ortaya çıkan bu tablo sonrası İzmir’de CHP’nin geleceği de tartışılmaya başlandı. İzmir kulislerinde de CHP’de seçime kısa bir zaman yaşanan bu olaylar şaşkınlıkla karşılanıyor.