Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Acenteye inanan, acente ile yola çıkmış ve yola devam edecek olan bir şirketiz’

GRI Sigorta Satış, Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Çetintemel, GRI Sigorta’nın 1 yılı doldurmadan 1500’e yakın acente sayısına ulaşma başarısını, en çok satış yapan ürünlerini, sel ve yangın felaketlerinin sigorta sektörü üzerindeki etkisi hakkındaki düşüncelerini ifade etti. Çetintemel, ”İlk gününden bu yana 10 tane bölge müdürlüğü açmış başka bir örnek yok bu piyasada. Biz açıldığımız ilk gün 10 adet bölge yönetimine sahiptik. Bölge yönetiminin faydası işte bu oluyor,” dedi.

GRI Sigorta Satış, Teknik

GRI Sigorta Satış, Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Çetintemel, GRI Sigorta’nın 1 yılı doldurmadan 1500’e yakın acente sayısına ulaşma başarısını, en çok satış yapan ürünlerini, sel ve yangın felaketlerinin sigorta sektörü üzerindeki etkisi hakkındaki düşüncelerini Egeyön Haber’e anlattı.

“GRI Sigorta yola çıkarken hedefleriniz nelerdi? İlk 1 yıl içerisinde bu hedeflerin ne kadarını gerçekleştirdiniz?” sorularını yanıtlayarak başlayan GRI Sigorta Satış, Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Çetintemel, ”Acente tek satış kanalımız. Bizim direkt satışımız yok, olmayacak da. Banka kanalımız yok, yakın zamanda da olmayacak. Dolayısıyla sadece acenteye inanan, acente ile yola çıkmış, acente ile yola devam edecek olan bir yönetim anlayışına sahibiz. İlk sene için hedefimiz 2000 faal acente idi. Bugün itibari ile acente sayımız, yaklaşık 1500… Dolayısıyla, yaklaşık eşit hedefimize ulaşmış şekilde, ilk tam faaliyet yılımızı yıl sonunda tamamlamış olacağız.” dedi.

“10 TANE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ AÇMIŞ BAŞKA BİR ÖRNEK YOK’

İlk 1 yılı doldurmadan 1500’e yakın acente sayısına ulaşmayı başaran GRI Sigorta’nın başarısının sırrını da anlatan Genel Müdür Yardımcısı Recep Çetintemel, ”İlk gününden bu yana 10 tane bölge müdürlüğü açmış başka bir örnek yok bu piyasada. Yanlış bilmiyorsam diyerek de yine açık bir parantez bırakayım. Biz açıldığımız ilk gün 10 adet bölge yönetimine sahiptik. Bölge yönetiminin faydası işte bu oluyor. Acenteyi açmak, ofisine gitmek oluyor. Pandemi sürecinde biz bir gün bile ‘home office’ olarak çalışmadık. Acente ile ofisten telefonumuz ile konuştuk. Dolayısıyla bu saha ekibinin aslında önemli bir performansı. Bu kadar kısa zamanda böyle bir acente yapılanmasına sahip olmak. Bugün hala pek çok işletmenin muhtemelen 10 tane bölgesi yok. Bizim ilk günümüzde 10 bölgemiz vardı. İşte bu sayıların bu kadar kısa bir dönemde bu noktaya gelmesinin sebebini de bu şekilde açıklayabiliriz. Amaca yönelik, vizyona yönelik misyona sahip olmak diyebiliriz.” diye konuştu.

GRI SİGORTA EN ÇOK HANGİ ALANDA SATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ?

“En çok hangi alanda satış gerçekleştirdiniz?” sorusuna da yanıt veren GRI Sigorta Satış, Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Çetintemel, ”Doğal olarak kasko alanında oldu. Ama bunu özellikle çiftçiye yönelik yeni bir takım uygulama ve poliçelerle desteklemek vizyonuna da sahibiz,” ifadelerini kullandı.

”İŞİN MADDİ BOYUTU BAŞKA AMA BU TİP FELAKETLER KEŞKE HİÇ YAŞANMAMIŞ OLSAYDI”

“Türkiye’de yangın ve sel felaketleri ile karşı karşıya kaldı. Bu yaşanan felaketler sigorta sektörünü nasıl etkiledi?” sorusuna ise Çetintemel, ”İşin maddi boyutu başka ama bu tip felaketler keşke hiç yaşanmamış olsaydı. Böyle bir doğa, böyle bir canlı, böyle bir insan ölümü hiç meydana gelmeseydi. Ama malesef, bunlar da yaşamın bir gerçeği. Ben konuya sigortacılık kapsamından bakacak değilim. Çünkü maddiyat bir şekilde telafi ediliyor. İşte benim de önümde 3-5 tane dosya bekliyor. Bunları hemen tabii ki ödeyeceğiz ve olacak bitecek. Ama esas olan o kaybolan canlı ve malesef vefat eden insanımız. Malesef benim ödeyeceğim hiçbir tazminat bunu telafi edemiyor. Selden bana iki tane otomobil denk geldi. İkisini de karşıladık. Ama bu üzüntümü ortadan kaldırmıyor. Çünkü ben sadece maddiyatı eski haline koyabilme gücüne sahibim malesef. Ne yaparsam yapayım doğayı ve canlıyı eski haline getiremeyeceğim.” diye konuştu.