Acıpayam ‘afet bölgesi’ kapsamına alındı

Denizli’nin Acıpayam ilçesi, 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesi kapsamına alındı.

Acıpayam ‘afet bölgesi’ kapsamına alındı
Yayınlama: 05.04.2019
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gören evler, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Genel Hayata Etkililik’ durumu ile afet bölgesi kapsamına alındı. 
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde 343 yapının ağır hasarlı ve 272 yapının da az hasarlı olduğu belirlendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Acıpayam’ın ‘afet bölgesi’ ilan edilmesine karar verildi. Denizli Valisi Hasan Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Genel Hayata Etkililik’ kapsamında alındığını duyurdu. 

DEPREM BÖLGESİNDE EVİ YIKILAN VATANDAŞLARIN EŞYA NÖBETİ DEVAM EDİYOR EVLERİ YIKILAN VE HASAR GÖREN VATANDAŞLAR ÇADIRLARI EŞYALARI İÇİN EVİN YANI BAŞINA KURDU BÖLGEDE ARTÇI DEPREMLER KORKUTMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, bölgede kesin hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 

AFET BÖLGESİ NEDİR

AFET BÖLGESİ İLANI

Afet bölgesinde meydana gelen hasarlar, hasarın olduğu alanın büyüklüğü, afetin gücü, can ve mal kaybı, alt yapı hasarları gibi afetin bilançosu değerlendirilir. Bu zararlar doğrultusunda bölgeye yapılacak yardım ve destekler, alınacak tedbirler ve önlemler İmar ve İskan Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelikle belirlenerek bölge valisinin onayı ilan edilir.

Afet bölgelerinde meydana gelen zararların giderilmesi, afet riski taşıyan bölgelerde uygulanacak yardım ve tedbirler kanunlarla hükme bağlanmıştır. Bunlar 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun ve 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunlardır.

Belediye sınırları içinde ve mücavir alanlarda belediyeler, bunun dışında kalan yerlerde vali ve kaymakamlar bu kanun hükümlerini sağlamakla yetkilidirler.

7269 SAYILI AFET KANUN

7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun, deprem, yangın, sel, çığ gibi afetlerde zarar gören veya zarar görmesi muhtemel olan yerlerde yapılacak yardım ve alınacak tedbirleri belirtmektedir. Zarar gören yerlerde afetin genel hayata etkisi göz önünde bulundurularak alınacak kurallar ve tedbirler İmar ve İskan Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirtilir ve uygulanır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı alınır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.