Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Acıpayam’da Depremin Ardından Yağmacılık ve Hırsızlık Tedirginliği!

Denizli’nin Acıpayam ilçesi 20 Mart 2019’da 5.5’lik deprem ile sarsıldı. Vatandaşlar o günden bu yana ilçede artçı ve yeni bağımsız depremlerle sarsıntıların şokunu atlatmaya çalışırken, yağmacılık ve hırsızlık tehdidi ile daha karşı karşıya kaldılar.

Denizli’nin Acıpayam ilçesi 20

Denizli’nin Acıpayam İlçesi, 20 Mart 2019’da saat 09:34’te gerçekleşen 5.5’lik depremin gerçekleşmesinin ardından artçı ve bağımsız depremler ile sarsılmaya devam ediyor. Son olarak ilçede ülkenin yerel seçimlerde oy kullandığı günde 5.1’lik depremle daha sarsılmıştı. İlçede devam eden ve sayısı neredeyse 2 bini aşan depremlerle hayat durma noktasına gelirken, evlerine giremeyen ve çadırda yaşayan vatandaşların depremin ardından da büyük bir sorunla daha karşı karşıya kalıyor. Bölgeden gelen iddialara göre çadırda yaşayan vatandaşların evlerine girmeye çalışan hırsızların olduğu belirtiliyor. Acıpayam’ın Yassıhöyük Mahallesi’ndeki vatandaşların mahallelerindeki tanımadıkları insanların gezdiğini ve özellikle gece saatlerinde evlere girme girişiminde bulundukları için tedirginliklerini ifade ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HIRSIZ TEDİRGİNLİĞİ!

Deprem bölgesine yakın mahallelerde evlerine giremeyen vatadaşlar çadırlarda hayatını sürdürürken, bir yanda da yağmacılık yapmaya çalışan kişilerle başı dertte. Bölgede Jandarma ve Beçki ekiplerinin görev yapmasına rağmen, devriye saatlerinin arasında evlere girme girişimleri olduğu bilgileri gelmeye devam ediyor. Vatandaşların konu ile ilgili kolluk kuvetlerine yaptığı şikayetlere rağmen henüz bir adli vaka bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Buna rağmen bölgedeki güvenlik açığı vatandaşları tedirgin ediyor. Yeniden deprem olma olasığı devam eden ilçede çadırda yaşayan vatandaşlar, evlerini ve hayvanlarını korumak için çadırkent yerine evlerine yakın bulunan yerlerde çadır kurarak kendileri önlem almaya çalışıyor.

İLÇEDE SÖYLENTİ VE DEDİKODULAR AYYUKA ÇIKTI

Acıpayam’da 2 haftadır süren afet sürecinde psikolojik olarakta yıpranan ilçe halkını aydınlatıcı bir açıklamanın olmaması da vatandaşların korkularını arttırıyor. Pamukkale Üniversitesi’nin deprem ile ilgili hazırladığı deprem raporunun da bölge halkına anlaşılır bir biçimde aktarılamadığı ifade edilirken, jeoloji konusunda yetkin olmayan kişilerin açıklamalarının da durumu daha da kötü hale getirdiği ifade ediliyor. Söylenti ve dedikoduların ayyuka çıktığı ilçede vatandaşları telkin ve teskin edecek dişe dokunur bir açıklama gelmemesine tepki gösteren vatandaşların gergin bekleyişi 2 haftadır sürüyor.

İlçede yaşanan bu süreç devam ederken, vatandaşlara psikolojik destek ve rehabilitasyon desteklerinin de artırılması gerektiğini ortaya koyuyor. Acıpayam’da yaşanan insani krizlerin çözümü için yetkili mercilerin bir seferberlik ilan etmesi ilçe halkının talebi olarak ön plana çıkıyor.

Haber: Serkan ÖZKURT