Acıpayam’da depremin üzerinden 6 ay geçti.. Belirsizlik bitmedi!

20 Mart 2019 tarihinde 5.6’lık depremle sarsılan Denizli’nin Acıpayam ilçesinde depremzedelerle ilgili toplantı gerçekleştirildi. Depremzedelere yaptığı yardımlar ve destEk ile ön plana çıkan İlhan Özcan’ın çağrısı ile gerçekleştirilen toplantıya Acıpayam ilçesi muhtarları ve siyasiler katıldı.

Acıpayam’da depremin üzerinden 6 ay geçti.. Belirsizlik bitmedi!
Yayınlama: 17.09.2019
A+
A-

20 Mart 2019’da 5.6, 31 Mart’ta 5.1 şiddetinde depremlerle sarsılan ve Acıpayam Ovası üzerinde bulunan mahallelerde ciddi hasara neden olan depremin üzerinden geçen zamanın ardından Acıpayam’da hala depremzedelerin sorunları hala çözülemedi. Ağır hasar raporu verilen evlerin yıkıldığı, orta ve hafif hasarlı evleri olan vatandaşların ise evlerini sıvatarak yeniden evlerine yerleşmeye bağladığı Acıpayam’da depremin izleri geçen zamana rağmen henüz silinemedi. Bu konuda depremin olduğu günden bu yana ilçede çalışmalarını sürdüren İlhan Özcan, Depremzedeler Komitesi kurarak, ilçede kaymakam ve belediye başkanı başta olmak üzere tüm mahalle muhtarlarının davet edildiği bir toplantı gerçekleştirdi. Acıpayam Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda deprem sonrası ilçede yol haritası çizildi. Depremin 6 ayında depremzedelere kalıcı konut yapımı konusu irdelendi. Acıpayam’da bulunan mahallelerin yanı sıra Denizli’den Fesleğen, İncilipınar ve Atalar Mahalle muhtarları da depremzede Acıpayamlılara destek amacıyla toplantıya katıldı.

‘BAKANLAR VEKİLLER GELDİ GİTTİ, BELİRSİZLİK BİTMEDİ’

Toplantıda konuşan İlhan Özcan, ‘bu toplantı gerçekleştirilirken, CHP’si AK Parti’si İYİ Parti’si demeden yardım için bir araya gelebilmek.Biz buraya siyaset yapmak için toplanmadık. Bu gün amaçlanan iş insani bir iş, Biz insani olarak neler yapabiliriz? Tabi ki siyasetçilerin yapacağı şeyler de var bu konuda. Ben bu toplantıya AK Parti, MHP, İYİ Parti ilçe başkanlarını davet ettim. Çünkü bize yüce mevlam bize deprem yaşattı. Bakanlar, milletvekilleri geldi gitti. Ama ne yazık ki bir belirsizlik var. Depremzedelerin kafasında bu bitmiş değil. Kalıcı binalar nasıl yapılacak? Kredi nasıl verilecek? 6 ay geçmiş olmasına rağmen bu soruların cevabı yok. Bu toplantı devlete karşı yapılmış bir toplantı değil. Depremzedelerin sorunlarının çözülebilmesi için yapılan bir toplantıdır.’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından alınan kararlarda Acıpayam depremzedeleri için ‘Bir Tuğla’da sen koy’ kampanyası başlatılmasına karar verildi. Toplantıda muhtarlardan oluşan 8 kişilik yardım komitesi oluşturuldu.

Haber: Serkan ÖZKURT

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.