Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Acıpayam’daki Eğitim Skandalı Giderek Büyüyor

Denizli’de yaşanan ve Türkiye

Denizli’de yaşanan ve Türkiye gündemine oturan “torpil skandalı” sonrası Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevden alınan müdürün yerine, göreve getirilen Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici görevinden istifa etti.

Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir, müdürler arasında oluştukları whatsap grubunda Temmuz ayında ataması yapılacak okul müdür ve müdür yardımcıları ve atanacak okulların yer aldığı listeyi paylaştı. 29 Mart’ta paylaşıldığı ileri sürülen liste ortalığı karıştırdı. Sınavdan sonra Temmuz’da açıklanacak olan müdür ve müdür yardımcısı listesi hızla yayılırken tepkiler sonrası Müdür Çiçekdemir listeyi sildi. Eğitim-İş Sendikası olaya tepki gösterirken İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, olayla ilgili inceleme başlattı. Skandal olay sonrası Acıpayam Milli Eğitim Müdürü olarak Çal Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin atandı.

Olay görünenden karışık

Edinilen bilgiye göre, uzun yıllar Çal’da başarılı bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü yürüten Süleyman Ekici, Acıpayam’daki bu skandalın ardından Acıpayam ilçe milli eğitim kurumunda düzeni kurması için görevlendirildi.Göreve atanan ve Acıpayam’daki skandal olayın ardından oradaki düzeni sağlamak için atanan Süleyman Ekici görevinden istifa etti. İddiaya göre Ekici, Acıpayam’daki durumun görünenden karışık olduğunu anladığı için görevinden istifa etti.

Çallılar Tepkili

Çal’da başarılı çalışmalara imza atan Ekici’nin yakın çevresi, “Bu kadar başarılı görev yaparken, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atamasının yapılmasını hazmedemedi ve onurlu bir davranışta bulunup istifa etti” yorumunda bulundu. Ekici ise, konu hakkında açıklama yapmadı, istifa ettiğini doğruladı.

20 yıllık devlet memuru olan Süleyman Ekici’nin, Çal’da öğretmenlik ya da devlet memurluğu yapacağı öğrenildi. Bu konuda ise, yeni görevlendirme beklediği belirtildi.

Çal halkı uzun yıllar Çal’da büyük icraatlar gerçekleştiren Ekici’nin Çal’dan ayrılarak, Acıpayam’a atanması buradaki kaotik ortamdan dolayı istifa etmesine büyük tepki gösterdi.Çal Halkı çok sevdikleri Ekici’nin harcandığını dile getirdi.