Adam duvar oldu.. Ege Derbisinde gol çıkmadı!

Süper Lig’in ilk iki haftasından puan çıkaramayan Göztepe ile iki maçta 6 puan alan Yukatel Denizlispor, Ege derbisinde kozlarını paylaştı. Kaleci Adam’ın 3. maçında üçüncü kez penaltı kurtararak yıldızlaştığı mücadele başladığı gibi golsüz sonuçlandı.

Adam duvar oldu.. Ege Derbisinde gol çıkmadı!
Yayınlama: 31.08.2019
A+
A-

Göztepe’nin ilk 11’i:
Beto, Gassama, Reis, Titi, Berkan, Alpaslan, Poko, Soner, Serdar, Halil, Eren
Yukatel Denizlispor’un 11’i:
Adam, Lopes, Sapunaru, Oğuz, Bergdich, Zeki, Murawski, Aissati, Recep, Barrow, Rodallega

Süper Lig’de Antalyaspor ve Beşiktaş’a yenilerek sezona çok kötü başlayan Göztepe’de teknik direktör Tamer Tuna, Yukatel Denizlispor karşısına rotasyon yaparak çıktı. Genç teknik adam, savunmanın ortasında Reis’ oynatırken, sol bekte de Leo’yu kızağa çekip Berkan’a şans verdi. Tamer Tuna orta alanda da değişikliklere gitti. Yeni transfer Soner’e on birde şans veren Tuna, Deniz’i yedek oturttu. Borges’n yerine de Alpaslan görev yaptı. Yine kanatlarda Beşiktaş maçında on birde görev alan Yasin’in yerine Halil oynadı. Takımda gözden çıkarılan Kosta Rikalı Borges, 21 kişilik kafilede kendisine yer bulamadı. Göztepe son olarak Medipol Başakşehir’den Brezilyalı orta saha Mossoro ile anlaştı.

DENİZLİSPOR’DA DEĞİŞİKLİK YOK

Galatasaray ve Antalyaspor galibiyetleriyle 9 yıl sonra döndüğü Süper Lig’e çok iyi başlayan Denizlispor’da ise teknik direktör Yücel İldiz, on bir değiştirmedi. Yeşil siyahlılarda orta saha oyuncusu Mbamba sakatlığı yüzünden İzmir’e getirilmezken, Denizlispor’un Alanyaspor’dan 1yıl kiralık olarak renklerine bağladığı Isaac Sackey de kadroda yoktu.

 

BORNOVA TIKLIM TIKLIM

Göztepeli ve Denizlisporlu futbolseverler Ege derbisinde Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nı tıklım tıklım doldurdu. Yaklaşık 8 bin Göztepeli taraftar takımlarına büyük destek verirken, 500’e yakın Denizlispor sevdalısı da kale arkasını doldurdu. Göztepeli ve Denizlisporlular maçtan önce oyuncuları teker teker tribünlere davet edip, sevgi gösterilerinde bulundu.

SEPİL MAÇA GELDİ

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil bu sezon ilk kez bir maça geldi. İşler nedeniyle yurt dışında olan, Antalyaspor ve Beşiktaş maçlarına gelmediği için taraflarca eleştirilen Mehmet Sepil, protokol tribünündeki yerini aldı.

CENTİLMENLİK RÜZGARI

Göztepe ve Denizlisporlu futbolseverler arasında centilmenlik rüzgarları esti. Maçtan önce Denizlisporlu taraftarlar, “Göztepe sen bizim kardeşimizsin” tezahüratını yaparken, sarı-kırmızılı tribünler de “Hoşgeldiniz” şeklinde tempo tuttu. İki takım taraftarı birlikte İzmir Marşı’nı da söyledi. Göztepeli taraftarlar Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz’i alkışlarla karşıladı. Bir taraftar İldiz’e Göztepe atkısı verdi, deneyimli teknik adam da atkıyla taraftarı selamladı.

EGE DERBİSİNDE GOL YOK!

Denizlispor, deplasmanda Göztepe ile maçı dostça bitirdi: 0-0. Göztepe ile golsüz berabere kalan yeşil siyahlı ekip, puanını 7’ye yükseltti. VAR’a da takılan horozlarda 75.dakikada Soner’in penaltısını kaleci Adam Stachowiak kurtararak Denizlispor’a hayat verdi. Stachowiak, bu kurtarışıyla birlikte 3 maçta 3 kez kalesinde gole izin vermedi. 75.dakikada Tiago Lopes, Halil’e ceza alanında yaptığı faulden dolayı çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 22.dakikada Roıdellega’nın kaleci Beta’dan topu çalarak attığı gol hakem Suat Arsbanboğa tarafından geçersiz sayıldı. İki takım da iyi mücadele etmesine karşın puanlar paylaşıldı. Maçı yaklaşık 700 Denizlispor taraftarı izlerken, yeşil siyahlı kurmaylar da protokolde yerini aldı.

MAÇTAN DETAYLAR:

Karşılaşmanın 15. dakikasında Gassama’nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Eren Derdiyok’un kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

25. dakikada orta alandan Göztepe ceza sahasına doğru gelen topa ceza sahası çizgisi önündeki Göztepeli Titi ve kaleci Beto hamle yaptı. Bu sırada iki oyuncunun arasına giren Rodallega topu sürerek meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
VAR’dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen Suat Arslanboğ, Rodallega’nın kaleci Beto’ya olan müdahalesi nedeniyle golü geçerli saymadı.

34. dakikada ani gelişen Yukatel Denizlispor atağında topla ceza sahasına giren Recep Niyaz’ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Beto’da kaldı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.

49. dakikada Soner’in sol kanattan ortasında Bergdich’in ters dokunuşu direğe çarparak kornere çıktı.
53. dakikada Gassama’dan sıyrılan Barrow’un ortasına Rodallega kafayı vurdu, top Beto’nun kontrolünde üstten dışarıya çıktı.
56. dakikada Alpaslan’ın uzun pasında topla buluşan Serdar, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı auta yolladı.
70. dakikada Lopes’in ceza sahası içinde topsuz alanda Halil’e yaptığı müdahalenin ardından oyun devam ederken, VAR odasından gelen uyarının ardından hakem Suat Arslanboğa saha kenarında pozisyonu izledi ve Göztepe lehine penaltı kararı verdi. Lopes ise ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
75. dakikada penaltı atışını kullanan Soner’in vuruşunda kaleci Stackhowiak meşin yuvarlağı çıkarmayı başardı.
79. dakikada Denizlispor ceza sahası karıştı. Bergdich’in ters vuruşunda kaleye giden topu yine Bergdich çizgiden çıkardı.
Kalan dakikalarda sonuç değişmiyor ve maç başladığı gibi sona eriyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.