Adli Bilimciler Derneği’nden Uyuşturucunun Zararlarıyla İlgili Seminer

Adli Bilimciler Derneği’nden Uyuşturucunun Zararlarıyla İlgili Seminer
Yayınlama: 28.08.2018
A+
A-

Adli Bilimiciler Derneği heyeti, özellikle uyuşturucuya başlama yaşı, kullanılan madde türleri, ölüm yüzdeleri ile hiçbir bilimsel veriye dayanmadan yapılan açıklamaların dezenformasyona yol açtığını açıkladı. 


Adli Bilimciler Derneği Başkan Prof. Dr. Hamit Hancı ve dernek üyeleri Prof. Dr. Yıdırım Beyatlı Doğan, Doç.Dr. Levent Eraslan ortak bir basın bülteni yayınlayarak, bilgi kirliliğine yol açan haberlerin dezenformayona yol açtığını belirttiler.
Dernek Başkanı Hamit Hancı, ”Dezenformasyon, yanlış ya da doğruluğu bulunmayan bilginin kasıtlı olarak yayılmasıdır. Ülkemiz bir kez daha zorlukları aşmak durumundadır ve aşacaktır. Böylesi zamanlarda kamunun doğru habere ihtiyacı önemlidir. Kurtuluş savaşı günlerindeki yazılı basın hareketliliğini anımsayın. Kimi yerleşme yerlerinde kağıtlarla atılan yalan haberler, bugünkü karşılığı adına sosyal medya denilen ortamda yer alan sözde haberlerle benzerlik taşımaktadır.Bu zor günlerde yazılı, görsel basın ve sosyal medya kanallarında, uyuşturucuya başlama yaşı, kullanılan madde türleri ve ölüm yüzdeleri ile kullanım yoğunluğu olan yerler ile ilgili gelişigüzel haberler yayımlanmaktadır. Üstelik kötü amaçlı bu haberlere dayanarak yapılan yorumlar daha da büyük sorunlara yol açacak durumdadır. Verilen rakamlar ve yapılan çıkarımlar bir araştırma sonucunda elde edilmemiştir. Münferit olayları genelleştirme gayreti söz konusudur” dedi.

İHA – Kütahya

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.