Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Afet O İlçeyi Bir Kez Daha Teslim Aldı

Denizli’yi geçtiğimiz haftadan bu

Denizli’yi geçtiğimiz haftadan bu yana etkisi altına alan sağanak yağış, ilçelerde felaketi yaşattı. Aralıksız devam eden yağış nedeniyle Güney İlçesi’nin altyapısı çökerken, evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Vatandaşlar gözyaşları içerisinde sadece durumu sessizce izledi.

Güney İlçesi’nde sağanak yağış ve sel etkisini azaltınca ve sular yavaş yavaş çekilmeye başlayınca acı manzara da ortaya çıkmaya başladı. Güney İlçesinde ortalık savaş alanı gibi. 24.05.2018 tarihinde 15 dakikalık dolu yağışı ile başlayan zorlu anlar, 28.05.2018 günü hem dolu hem de sağanak yağış ile adeta kabusa döndü. Sağanak yağış ve sonrasında ne tarla kaldı, ne bahçe ne de yol. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlar zarar tespit çalışması için suların çekilmesini beklerken bu gün yine 30 dakikalık sağanak yağış Güney İlçesini iyice perişan etti. Yağış sonrası oluşan sel düzgün olan yollarında bozulmasına sebep oldu. Güney de ne alt yapı kaldı ne de üst yapı. Tarla ve bahçelerin durumu ve oluşan zarar ise henüz bilinmiyor. Zarar tespit çalışmalarının ise sel sularının tamamen çekilmesinden sonra belirlenecek.

Son yaşanan sağanak yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Oluşan sel suları da olduğu gibi ekili arazilere doldu. Hemen hemen tüm arazi selden etkilendi ve zarar gördü. Kimi arazilerde su birikintisi bir metreyi buldu. Güneyliler ise yaşlı gözler ve çaresizlik ile meydana gelen afetten en az zararla çıkmak için beklemeye başladı. Tüm Güney İlçesinde yaşayan esnaf, çiftçi ve vatandaşlar sessizliğe ve hüzne büründü.