Ahmet Deda Yazdı: ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mektup”

Ahmet Deda Yazdı: ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mektup”
Yayınlama: 21.02.2019
A+
A-

Denizli’yi çok seven Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan bugün Denizli’de, Hoş geldiniz. Sizler sık sık Denizli’ye geliyorsunuz. Denizli’de sorunları dinliyor çözümleri için talimatlar veriyorsunuz. Bir gazeteci olarak ben de mektup gibi bir köşe yazayım dedim.

Denizli’nin sorunlarını benden daha iyi biliyorsunuz bundan şüphem yok. Ama ben bir iki konunun altını çizmek istiyorum. Denizli’de enerjinin büyük bölümü, bugüne kadar başta politik ağırlıkta çelişki olunca doğru kullanılmadı. Büyükşehir yeni kurulduğu için ve coğrafi alan geniş olduğundan büyük iki ilçe ile büyükşehir uyum sağlayamadı. Bunun içinde bazı işlerin biri Hanya’ya biri Konya’ya gitti.

Örnek vermek gerekirse… Kendi kendine yeten bir il olan Denizli’ye Tarımda ve hayvancılıkta büyük şehir olmanın faydası olmadı. Yeni dönemde iyi bir planlama olursa Denizli Tarım ve hayvancılıkta marka il olmak için hazır. Yeter ki belediyeler yerli üreticiyi desteklesin. Yeter ki anlaşmalı üreticileri desteklesin.

Sayın Cumhurbaşkanım, sizin muhtarları Ankara’da ağırlamaya başladığınız günden bugüne belediye başkanları da her köye ellişer koyun verse ve de meraları canlandırmaya başlasa bugün hayvancılıkta önemli bir yerde olurduk. Belediyeler süs bitkilerini Çal’dan, Baklan’dan, Tavas’tan anlaşmalı üreticilerden alsaydı, bugün farklı olurdu. Seraları destekleseler tarım farklı olurdu.

Sayın Cumhurbaşkanım, bu başkanlar genelde beton işlerinden anlıyor.
Denizli’ye çok geldiniz. Bir kere Sarayköy’de Umut Termal’de kaldınız. Ne güzel dedim. Artık Denizli’nin termal sağlıkta Türkiye markası olması için adım atıldı. Ama sizin mesajınızı ne Sarayköy’de ne de Pamukkale’de anlatan olmadı.

Peki neden? Bu işlerde belediyenin suçu kadar PAÜ’nün de suçu var. Bir rektör gelir KARAHAYIT nasıl fizik tedavide bir numara olur diye düşünmez. Ama aynı rektör yakınlarını tayin etmede uzman. Denizli’nin ortak aklı Denizli’yi termalde marka yapmaya aklı yetmedi.

Sayın Cumhurbaşkanım makina sanayide PAÜ ve Belediyelerin işbirliği olmadı. Hala makina OSB lafta hızlı gidiyor. Ama gerçekte bir müddet sonra makina üretip satacak işletmeyi bulmak zor olacak .Çünkü bürokrasi çok yavaş ve sanki yatırımcıyı cezalandırıyor. Yatırımlar hızlandırılmalı. Bunun için sizin Denizli’ye özel hamiliğiniz gerekli.

Sayın Cumhurbaşkanım basın iletişimle ilgili sorunlarımızı siz başbakan olmadan Denizli’ye geldiğinizde anlatmıştım. O günden bugüne her şey aynı. O günlerde TV’lerin yasal dayanağı karışıktı. Bugün İnternet medyanın yasal bir yanı yok. İnanır mısınız? Denizli’de bolca medya var ama belediyeler dizayn ediyor. Yanlış ama gerçek.

Neyse sayın Cumhurbaşkanım fazla kafanızı ağrıtmayayım. Denizli’nin Denizlispor’u bu sene iyi. O sene Bu sene diyoruz. Bugün atkısını mutlaka verirler. Siz bilirsiniz. O sene Bu sene! Gönül almaya geldiniz. Biz de gönülden bir iki kelam yazdık.

Herşey gönlünüzce olsun.

Ahmet Deda

www.egeyonhaber.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.