Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Deda

Ahmet Deda Yazdı: ”Denizli Analizi”

Her yerde sessiz sade ve sakince politika muhabbetleri… Çal’da kaldım aynı sorular. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı derken nereden çıktı DSP adayı?
Yılların deneyimli partilisi Cengiz Aytekin çok heyecanlı DSP adayı Hasan Gündüz’e gel Millet İttifakı’nın adayı ol dedik. Ama Hasan Gündüz CHP’nin adayı olacağım dedi. İs işten geçtikten sonra ben İYİ Parti’den aday olayım dediğinde Çal’da İYİ Parti’nin adayı Mehmet Öztürk belirlenmişti.”diyen Cengiz Aytekin Çal kulislerinin perde arkasını anlattı.

DSP Çal Belediye Başkan Adayı Hasan Gündüz

Çal’da CHP içinde Ahmet Hakan ve Hasan Gündüz çekişmesi Çal’ı İYİ Parti’ye teslim etti. Kendi içinde ittifaka ve son gelişmelere yakından bakamayan ilçe örgütü yerini genç Ömer Dağlı’ya bıraktı. Çal’da üçüncü parti konumundaki MHP üzüm festivalinde Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı Çal Belediye Başkan adayı açıklaması ile Çal’da bir sıfır öne geçti. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP anlaştı Çal’da Cumhur ittifakı adayımız Fethi Akcan denildi.

Şimdi ne olur? Cengiz Aytekin diyor ki CHP biziz… DSP bizim adımızı kullanmasın. Dönenler kendi etrafında dönsün derler. DSP’den aday çıkan Hasan Gündüz yağmurda kendine bir şemsiye lazımdı bu seçimde de bu DSP idi. Kısadan gitti bir imza biraz katkı haydi hayırlı olsun Hasan Gündüz Çal ilçesinde DSP’nin belediye başkan adayı.

Millet İttifakı Baklan Belediye Başkan Adayı Hakan Orhan

Peki iki dönem AK Parti’nin Çal’da Belediye başkanlığını yapan Hasan Gündüz bu seçimlerde ne yapar? Bu seçimlerde Millet ittifakı ile DSP’li Hasan Gündüz çarpışır. Ve Cumhur bu işten faydalanır.

Çal’da adaylar ve projeler henüz konuşulmuyor. Sokakta dedikodu, kahve meclislerinde okey sesleri… Peki siyaset pazar üstünde, siyaset Diller pazarında..

Çal Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Fethi Akcan
Millet İttifakı Çal Belediye Başkan Adayı Mehmet Öztürk

Yarış çoktan başladı!

Fethi Akcan, Mehmet Öztürk ve Hasan Gündüz üzerine bahse girenler var. Ama sonuçlar şaka gibi 1 Nisan’da açıklanacak.

Geçtik Baklan’a Tarım il Müdürlüğünden gelme başarılı projeci Yusuf Gülsever gönül yorgunu biraz canı sıkkın. Başkan daralmış başkanın kafası iki gömlek Baklan’a fazla..Kime göre muhaliflerine göre…

Baklan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Baklan Belediye Başkan Adayı Yusuf Gülsever

Bir yandan politikanın cilvesi ayrı bir olay… Baklan’da eski belediye başkanları İYİ Partili Hakan Orhan etrafında birleşmiş. Sanki Baklan İYİ Parti ile iyi olalım der gibi…

Denizli’de var gücüyle çalısan adaylar… Türkiye’nin beka sorunu ile kıskaca gelmiş durumda. Beka sorunu var ama .. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde Denizli boyutunda çelişki var gibi.. Dün Pamukkale ilçesinin proje açıklamasında yanlışlıkla mı bilemiyorum Muhammet Subaşıoğlu’nun adı hiç geçirilmedi. Gel git görünmeyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki gibi en önde protokoldeydi. Benden söylemesi…


Dün Denizli’nin en modern hatta içinde Nazım Hikmet yazılı odasıyla bir kütüphane’yi gezdik. Yeni gördüm ama güzel olmuş. Tabiiiii memlekette okuyan varsa Çok güzel bir tesis..

Dedim ya Denizli’deyim. Sokaklarındayım… Denizli’nin duvarlarında Osman Zolan afişleri… Büyük başkan Aydın-Denizli otobanı, Serinhisar Honaz Tünelini Biz yaptırdık diyor Ben ne yanlış biliyormuşum. Tüneli Ulaştırma bakanlığından Cumhurbaşkanı yaptırmıyor mu? Honaz Tünelini ulaştırma bakanlığı bütçesinden yaptırmıyor mu?

Bir de Ege’nin tek halk plajını duvardan okudum. Bu proje Pamukkale ilçesi içinde bulunan Recep Yazıcıoğlu sulama göleti kenarında mi? Hayret ki ne hayret .Millet işsiz millet aççç. Pojelere Bak… Ekmeği umuda ban ve suyu iççççç.

Tarım nerede, Hayvancılık nerede? Baklan’da, Çal’da, Tavas’ta, Beyağaç’ta Çameli’nde yayla serası konuşuluyor. Küçükbaş hayvancılık konuşuluyor.
Denizli Büyükşehir ciddi üretime destek olsa bir ilçe çiçekçilikten bir ilçe hayvancılıktan bir ilçe seracılıktan uçar. Ama sorun Denizli’nin tarımda ve hayvancılıkta kalkınması ne kadar önemli

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Denizli-Büyükşehir-Belediye-Başkanı-Osman-Zolan-1024x797.jpg

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Cumhur İttifakı Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan

Denizli’nin pazarları yıllardır Tanzim satış mağazası gibiydi. Ama bir türlü Osman Zolan ekibi çukurdan betondan tarımı ve hayvancılığı göremedi. Göremediği içinde kendi kendine yeten bir zamanların Denizli’si emeklilerin kenti üretmeden tüketenlerin memleketi oldu. Hala yeni projelerde Acıpayam, Serinhisar, Çivril, Tavas, Beyağaç, Kale, Sarayköy, Çardak ve Çal tarımda hayvancılıkta unutulmuş.

Ama ne mutluyuz biz.. Plajımız var yaaaaa…Selfie yaparız. Nerede bizim Pamukkale festivalleri… Hani öten düdüklü küçücük toprak bardaklar vardı.. Onlarda hayal oldu.. Kısacası Osman Zolan’ın hayalleri benim umutlarımı kararttı. Zolan’ın hayalleri ekmek aş etmiyor. Bir nevi karın doyurmuyor.. Projeler ikiyüz elli sekiz olacağına elli sekiz olsa da eve ekmek gönüllere köprü olsaydı. Olmadı ve Osman abiii.. Bu projenin gönül yolları biraz kapalı…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER