Ahmet Deda Yazdı: Denizli’de Büyük ve Derin Apart-Yurt Meselesi

Ahmet Deda Yazdı: Denizli’de Büyük ve Derin Apart-Yurt Meselesi
Yayınlama: 12.06.2019
A+
A-

Apart Yurtlar Kapanıyor mu? Açık apart yurtlar hangileri?

Nereden nereye…? Dünya çağ atlıyor bizde gündem arıyoruz. Olmadı gündemi kendimiz oluşturuyoruz.

Genç 18 yaşı bitirdiğinde seçmen oluyor. İsterse ayrı evde üniversiteli oluyor. Ama gel gelelim Denizli’ye geldiğinde adamın aklı karışıyor. Neden? Çünkü devletin yurtlar ve apartlar konusunda kafası karışık.. Karışır tabi yıllarca cemaat yurtlarına verilen tavizler şimdi ortalığı allak bullak etti.

Denizli’de yüzlerce apart yapıldı mı? Yapıldı. Yani bir yönü ile Denizli apart cenneti. Apartları günlük kiraya verenler devlet yetkililerinin dikkatini çekti. Ne oluyor neden böyle ve apartları devlet zaptıraptı altına almaya karar verdi. Verdi mi? Verdi. Bir apart öğrenci apartı olacaksa milli eğitimden izin alınacak. Pardon bu gençler Üniversiteli. Olsun Milli Eğitim’den izin isteriz.Tamam dedi. Apart sahiplerinin bir kısmı. Dokuz dereden su getirdiler ve Denizli’de 36 apartta öğrenci kalabilir iznini aldı. Denizli’de bu 36 izinli apart öğrenci yurdu gibi yasal çalışıyor.Sitemizde bu apartların ismini bulabilirsiniz.

Bunun yanında Denizli’de 713 civarında apartta her gün polise bildirimde bulunarak çalışmalarını sürdürüyor.Bu ara Milli Eğitim’in yaptığı baskınlar almaya çalıştığı önlemler derken AK Partili vekillerin ara girmesiyle ötelenmeye çalışan yurt sorunları yine geldi kapıya dayandı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkanlıklarına yazdığı kapatma yazıları 1.7.2019 günü uygulamaya konulacak. Evet bu karar uygulamaya konulacak mı konulmayacak mı? Bunu göreceğiz.

Seçim öncesi yapılan apart işletmecileri toplantılarında sorumluluk Gençlik Spor İl müdürlüğüne geçecek haberlerinde de gerçeklik payı çıkmadı. Henüz hiçbir yazışma ve gelişme yok. Peki ne olacak ??? İşte bu ne olacak sorusuna yanıtı çok karışık.

Neden mi? 713 apartın yurt izni alması hayal gibi. Çünkü itfaiye yönetmeliğindeki değişen şartları yerine getirmek yeniden inşaat yapmakla eşdeğer gibi. Diğer yandan yurtlar, hastaneler, okullar, büyükşehirin imarda belirlediği alanlara yapılır mevzuatı ayrı bir olay. Bütün bunları alt kata koyarsak. Sonuç bundan böyle apart öğrenci yurdu ruhsatı almak deveyi hendekten atlatmak kadar zor görünüyor. Biz buradan yetkililere sormak istiyoruz. Denizli’de öğrenci yurt işi nasıl çözülecek?

1.7.2019 günü izinsiz bütün apart yurtlara mühür vurulacak mi?

Denizli’de yayın kuruluşlarımız www.denizlidedahaber ve  www.egeyonhaber.com ve de egeyön dergisi olarak işin peşindeyiz. Taraflarla röportajlarımız devam edecek. Sitelerimizde bu röportajlarımız yayınlanacaktır.

Bugünki yetkililere işin özü sorumuz aynen şudur. Apartların durumu ne olacak ? 1.7.2019 kapatma kararı uygulanacak mi? AK Partili vekiller ve de şehrin vekilleri bu konuda ne yapacaklar? Yetkililerden yanıt bekliyoruz…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.