Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Deda

Ahmet Deda Yazdı: Projeler

İstanbul seçimi çok şükür kazasız belasız bitti.
İstanbul seçimi politikanın ve politikacıların ders çıkarması gereken bir içerikte gelişti. Beka ile başlanılan seçimler İstanbul’da gönüllerin ve insanların demokrasi mücadelesini kazanımıyla bitti. Çok şükür bitti diyorum çünkü bitmeseydi birçok işler yapılacaktı ve Türkiye kaybedecekti.

HDP seçmeninin sandıkta kafasının karışması için yazılan son Apo senaryosu çok gülünç içerikli idi. Olaya günlük bakan aklı evvel bir iki danışman günlük bir fikri iyi paketleyip iyi sundular.Olaya dört elle sarılan lobi ve taraf medya farkında olmadan eldeki seçmeni kaybettiler.

Seçmen kırıldı. İnancını yitirdi. Sokaktaki insanlar bir birine Kürt Türk bakışının dışında bir yığın gözle bakar oldu. Alevi, Çerkez, Rum, Pontus ve dahası nerelisin bölümünde kaldık.
Allah’tan bu ara Ege’nin yörükleri kendi aralarında örgütlü. Yörükler Ege’de sıkça toplanarak TOY ateşlerini sıkça yakmaya başladılar.

Neyse ki İstanbul da seçim bitti. Seçmen dedi ki ‘ey siyasiler
bize yeni yepyeni birlik beraberlik ve de üretim projesi lazım. Onun için “oylar çalındı seçimi yeniledik” projesi bizi tatmin etmedi. Biz yeni proje diyoruz.Onun içinde genç dinamik Ekrem İmamoğlu’nu CHP, İYİ Parti, Saadet, HDP, TKP ve bilumum seçmen binlerce oy farkı ile İstanbul’da başkan seçtik’ dediler.
Ne yapmalı şimdi?
Şimdi gün birlik günü
ABD dibimizde İran’a meydan okuyor. ABD başkanı insafa gelmese İranlı kardeşlerin başına bombalar çoktan yağacakmış. Bir yanda Suriye’de bitmek bilmeyen kargaşa.

Bir yanda Doğu Karadeniz’de petrol arıyoruz Avrupa birliği Nota veriyor.
Bitmedi Rusya’dan savunma S 400’leri aldık. Amerika yaptırım peşinde.
İşte bütün bunlar yaşanırken Türkiye’nin birleştirici bir proje ihtiyacı var.
Türkiye’nin üreten tarım politikalarına ihtiyacı var.
Türkiye’nin israfa değil doğru yatırımlara ihtiyacı var.
Osmanlı döneminin sonuna doğru Cumhuriyet öncesi Denizli ve yöresinde iki milyona yakın küçük baş hayvancılık sayısı var. Nüfus bu gün bir milyon soruyorum sizlere küçük baş hayvancılıkta bu gün sayı kaçtır. Bir milyon olmadığını öğrenmiştim. İçler açısı değil mi?

Biz hala neyin peşindeyiz? Üretmeden tüketen yan gelip yatan bir toplum olduk.
Kuyumcu ya taksit mobilya taksit kredi kartlarına süper kolaylık
Peki üretene hangi kolaylıklar var? Onlara zorluk.
Son günlerde parası olanlara yeniden kredi adı altında para dağıtıldı. Soruyorum size hangi çoban hangi çiftçi bu krediden faydalandı. Bu durumları vekiller biliyor mu? Bilmiyorsa bilsin.

Bize yeni kalkınma ve seferberlik projesi gerekli
İlçe belediye Kaymakamlık ve de muhtarlıklar bir araya gelerek bölgemizde ne üretiriz ve ne kazanırız projesini birlikte yapmalı.Bu projenin sorumlusu yerel yönetimler ve de muhtarlar olmalı. Üretilen her ürünü yine devletin öncülüğündeki Kooperatif veya birlikler almalı. Üretim seferberliğine büyük şehir dahil oldu mu her şey güzel olur.
Der ki Denizli Büyükşehir başkanı seralar kurulsun çiçekler yetişsin çobanlar mutlu olsun ben onların abisiyim. Ne olur Osman Abi Denizli’nin üretimde seferberlik abisi olsa?

Ne olur biliyor musunuz.? Çal, Baklan, Tavas, Çameli, Serinhisar yani ilçeleri üretimle şaha kaldırır. Ama niye yapmıyor?
Ekrem İmamoğlu Demokrasi ve de kardeşlik için bir mesaj verdi. Ya dostluk kardeşlik ve de insanlık için ellerinizi kaldırıp sarılacağız Türkiye için..Yada Türkiye için.
Seçim bitti Egeli kardeşlerim. Şimdi seçim kardeşlik üretim ve de Türkiye’nin geleceği için birlik beraberlik olabileceğimiz projelerin seçimidir.
Bütün belalar dibimizde. Savaştan kaçan insanlar içimizde biz neyin kavgasındayız.
Haydi en büyük proje kardeşlik ve insanlık için üretim projesinde iş var.
Türkiye için geç kalmadan birlik olalım.
İstanbul’dan Demokrasi adına bunu öğrendim. Ne dersiniz?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER