Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Deda yazdı: ‘Tanıtım dünyasında tanıtamıyoruz!’

Evet günümüzün en önemli

Evet günümüzün en önemli konusu tanıtım ve pazarlama. Sosyal medya bütün dengeleri alt üst ediyor.Hatta kapitalizmin ezberini bozuyor. Her şey alt üst oldu. İnanın dünkü bildiklerimiz pazarlama ders konuları hikaye oldu. Dün sayfalar dolusu pazarlama va tanıtım bilgileri çöp oldu.

Şimdi bana bazı gelenekçi kafalar karşı duracak.Gayet doğal ve karşı bir çırpınış. Ama gel gelelim hayatın gerçekleriyle örtüşmüyor.

Neden mi ? Adam oturuyor sosyal medya üzerinden tanıtım ve reklamlar yapıyor veee ikiyüz konut satıyor. Bir diğeri bal, kimisi güzellik kremi bir diğeri kitap, bazıları Yatağan palası satıyor.Tanıdığım bazı genç girişimciler internet üzerinden düğün hazırlığı satıyor ve sıkı durun onlarca insana iş veriyor.

Peki ne diyorum ? Akıllı olalım abiler. Çok hızlı gelişen bir sosyal medya tanıtım ve satış bileşenleri var. Biz bu işin neresindeyiz ? Biz bu işin inanki laf salatası bölümündeyiz. Sürekli ayak oyunları vede devleti nasıl söğüşleriz projelerinin hayalleri içindeyiz. Düşünün biraz ,turizmde TC Turizm ve Kültür Bakanı bize ‘Hindistan ve Çin hedef ülke’ dedi mi? Dedi. Cumhurbaskanı R.Tayyip Erdoğan Çin ve Hindistan’ı hedef gösterdi mi?Gösterdi. Peki biz ne yapıyoruz ? Biz yine klasik aynı hamam aynı tas yola devam ediyoruz.

Peki ne yapmalıyız ? Tekrar soruyor ve cevaplıyorum. Dünyanın sayılı acentalarından İngiliz Seyahat acentasi gümledi. Geçen yıldan bu yıldan alacaklar Mugla’yı Aydın’ı ve Ege’yi fena vurdu. Türkiye Turizmine Ege farklı yönleriyle hazır mı? Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Pamukkale TV için yaptığım röportajda kurtuluş yerli ve milli Tarım Turizminde olduğunu söyledi. İzleyin röportajı anlayacaksınız.

‘Thomas Cook iflası ve Muğla’da tarım turizmi’ Ahmet Deda sordu, Başkan Osman Gürün cevapladı

Denizli’ye gelen Amerikalı Çinliler ve de rehber A.Kadir Tanridağlı ile yaptığım Pamukkale TV’de yayınlanan Ahmet Deda ile analizi programını youtube kanalı www.egeyohaber.com adresinden izleyin. Ne demişim; ‘Denizli de nasıl bir turizm olmalı?’ Çinli demiş ki; Narı, inciri, üzümü ayvayı dalından koparıp yemeliyiz. Bu da Pamukkale yolunda müsait.
Birde biz buraya kültür tarih ve güzellikler için geliyoruz. Neden bu tarihi yerlerde Laodikyada, Hierapolis ve de Tripolis’te satış reyonları yok. Neden biz yöresel ürünleri birebir görmüyoruz? Neden Çal şarabını tatmıyoruz? Madem Şarap tanrısı Çal’da neden biz ona gitmiyoruz? Çal’da neden tanıtımı.vede üretimi uluslararası boyutta yapmıyoruz.?

Çinli Turistler Laodikya’da.. Peki tanıtım ve tarım turizmi için neler yapılmalı?(TIKLA)

Neden yapmıyor durumdayız? Çünkü büyükşehir ve ilçeler arası uyum projesi yok. Tarım turizmiyle ilgili bir harekat projesi yok. Yok ki uygulama yok. Ne diyor Çinli? ”Biz Pamukkale’de nar, ayva, üzüm ve inciri dalından kopararak yemek istiyoruz.”diyor. Eyyyyyy Pamukkale Başkanı neredesin? mevsimler geliyor geçiyor biz bakıyoruz ve de ahhhhh ulen diyoruz. Çok mu zor? Pamukkale’de Çinlilerin isteklerini yapmak. Kocacukur’da reyon açmak kenarında gelinlikli fotoğraf çektirmek. Çok mu zor? Çinli rehberin dediklerini yapmak. Öyleyse Tarım Turizmi bizim için önemli. Yarından tezi yok tanıtımlar her ülkeye göre ayrı yapılsın. Çin ve Hindistan’a özgü çalışmayı onlara göre yapmalıyız. Tanıtımda yerel kültür tat gelenek ve görenekler çok iyi gündeme gelmeli. Hikayeler çekimlerin ana materyeli olmalı. İnsan unsuru ve sıcaklığı ön planda olmalı. TANITIM o yörenin ruhuna uygun olmalı. Uzun lafın kısası Ege’de Çinliler. Akdeniz’de Hintliler var. Biz ne yapmalıyız? Biz yarından tezi yok Çinliler üzerine kısa film yapmalıyız. Son yıllarda etkin oldukları sektörlerde ne iş yapmışlar bakmalıyız. Biz www.egeyonhaber.com ve www.denizlidedahaber olarak olarak Ege’nin tanıtımında farklı projelerle Çin ve Hindistan’da ilgili bölümde hazırız. Farklı alternatif ve Tarım turizmi öne çıkacaksa biz varız.

Çinlilerle ilgili dört yıldır yaptığımız çalışmalar pazarlama ve tanıtımda yeni hamleler içermektedir. Diyoruz ki birlikte Güç birliği ve de inançla Ege’de sorunlar çözülür. Ege’nin en farklı haber kanalı olarak biz Ege’nin ve de güzel insanları yanındayız.