Ahmet Deda Yazdı:”İzmir için beklenen sonuç; Zeybekci resmen açıklandı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İzmir teşkilatına dedi ki; “İzmir önemli bir cephedir. Binali Yıldırım kardeşime ayıp olur. Kendisini önce İzmir adayı sonra başbakan sonra ise T.C Meclis Başkanı yaptık. Şimdi İzmir’e Bakan ayarında bir aday yapalım. O da bölgenin adamı olan ve İzmir’de İş Adamı kimliği de olan eski Bakan Nihat Zeybekci olsun.”

Nihat Zeybekci

İzmir’de eski bakanlar yok mu dediler. Eskilerin hepsi geri durdu. Karşısında yumruk sayısı belli değil. Kazanılması güç bir cephede kim kavgaya dahil olur? Ancak Zeybekci gibi deli yürek görev adamları.

İşte bunun için Reis eski başkan, eski bakan tecrübeli, siyasetçi, görev adamı Nihat Zeybekci’yi görevlendirdi.

Nihat Zeybekci ile birlikte İzmir siyaseti iki kutuplu olacak. Bir yanda Nihat Zeybekci önderliğinde AK Parti, bir yanda CHP.

Evet henüz CHP’nin kaptanı belli olmadı ama bugün itibari ile İzmir’de yarış başladı.

MHP aday çıkarmadığına göre İzmir MHP oyları Zeybekci’de. Diğer yandan İzmir’de Ticaret Odası el değiştirirken, siyaset yapanlar Mahmut Özgener’e yenildi ise Zeybekci İzmir’de CHP’ye kan kaybettirir.

Neden mi?

Zeybekci İyi Parti’nin ve HDP’nin tabanından İzmir’de oy alır.

Düne kadar CHP kulislerinde Alaattin Yüksel ismi İzmir Büyükşehir için pek konuşulmuyordu. CHP’de yarış Narlıdere Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Başkanı Tunç Soyer, Balçova Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ arasında hızlandı.

Şans ortada.

Alaattin Yüksel

Mehmet Ali Çalkaya

Tunç Soyer

 

 

 

 

 

Hasan Karabağ

Abdül Batur

Son anda Allaattin Yüksel yarışa dahil oldu. Peki son anda Zeybekci üzerinden basına demeç veren ve öne fırlamaya çalışan Alaattin Yüksel için Aziz Kocaoğlu ne der?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile pek sıcak olmayan Alaattin Yüksel’i İzmir’de CHP İl Yönetimi destekler mi?

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP içindeki denklemi Genel Merkez Aralık ayının ikinci yarısı çözer gibi. Bütün bu gecikmeler CHP’nin zararına olur. Bir yandan Zeybekci yol alır. Zeybekci Büyükşehiri kazanamayabilir ama İzmir ilçeleri el değiştirebilir. İzmir’de taban oyları cepte keklik saymak Menderes’i, Torbalı’yı, Aliağa’yı, Ödemiş’i görmemek olur.

CHP’nin bu yapı, bu kafayla Bayraklı, Buca, Karabağlar’da kaybettiği oyları görmesi olası mı? Bana göre değil.

Şu an aday adayı olanlar şu kadar şu kimlikten, inançtan olduklarını dile getiriyor.  İzmir’de evet demokratik sakinlik, farkındalık, güzellik var ama CHP içinde aynı oranda sadelik, demokratik yapı var mı ona bakmak gerek.

Sonuç olarak demek istediğim şudur ki;

Zeybekci’nin yoğurt yiyişi farklıdır. Laf salatası ile yola gidenler torbada ne var iyi bakmalıdır.

Zeybekci’yi hafife alarak ‘Nasıl olsa İzmir bizim.’ Diyenler kartlar yeniden karılıyor. Oyunun sonuna bakmak gereklidir.

AK Parti’nin İzmir’de başarısını CHP’nin belirleyeceği adaylar ve uygulayacağı taktikler etkileyecek.

CHP politikasını sadece Zeybekci ve AK Parti’ye karşı birlik olarak oluşturursa AK Parti; CHP’nin küskünleri, güneydoğu tabanından ve İyi Parti’nin gönül kırgınlarından oyları alır.

Onun için Alaattin Yüksel için kolay lokma olan Zeybekci kılçıklı bir balık olursa şaşırmayın, benden söylemesi..

Yayınlama: 28.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.