Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahmet Deda Yazdı:”Ne Soracaktım?”

Dün Tarım ve Orman

Dün Tarım ve Orman Bakanı Denizli’nin sorunlarını dinlemek için müjdeler vermek amacıyla şehrimize geldi. Ben de Bakanı dinlemek için memleketteydim.

Bakan Bey’e AK Parti il binasında soralım dedik. Basına kapalı bölüm erken geldi. Anemon Otel’de bakan konuştu. Denizli Milletvekili Grup Başkanvekili Cahit Özkan ‘Basın dışarı, işiniz tamam’ dedi.

Peki Neler soracaktım?

1-Denizli’de tarım yerli yerinde destekleniyor mu?

2-Hayvancılık can çekişiyor. BELTAŞ neden anlaşmalı Çobanlık geliştirmiyor?

3-Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan üreticileri destekliyor mu ? Örneğin şehre diktiği süs bitkilerini Tavas’ta, Çal’da, Baklan’da anlaşmalı üreticilere ürettirmiyor.

4-Haller yasasını Türkiye şartlarına göre neden degistirmiyorsunuz?

5-Ulaşımı çiftçinin yararına neden ucuzlatmıyorsunuz?

6-Muhtarları çok seviyorsunuz. Çok iyi de neden lafta seviyorsunuz. Köylerde bir kişiye yüz koyun keçi yerine muhtarların bünyesinde sigortalı çobanlık sistemini neden geliştirmiyorsunuz? Eskiden her köyün bir çobanı vardı. Gelin yeniden çobanı, tavuğu, keçisi olan köyleri kurun. Öyle köyler kurun ki insanlar köyünde mutlu olsun.

7-Kooperatifler yeniden gözden geçirilmeli. Üreten satan kooperatifler neden dijital pazarlama ile bütünleşmiyor? Dünya ile bütünleşmiş üretici aracıydı, tefeciydi uğraşmaz. Ama köylü yıllardır ormanının sahibi oldu ama ormancının da esiri oldu .Her köyün ormanını, merasını köylüye geri verin. Hatta Yörük köylerini yeniden kurun kurdurun. Sayın bakanım yörüklerin dağlara dönüşünü acilen sağlayın koyun keçi bollaşır. Eskiden bizim köylerde dana kesilmezdi. Kebabın hası oğlaktan, kuzudan olurdu. Her yörüğün on on beş tavuğu yanında olurdu.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ

8-Yeniden Türkiye keşfi yada moda akımlar yerine doğruyu muhtarlarla Anadolu’da güzel insanlarla bulmayı hiç denediniz mi? Görüyorum ki marketleri suçlayıp pazar da yangına çare arıyorsunuz.

9-Peki hiç aile market şirketlerine et reyonu için anlaşmalı üreticilerle iş yapın dediniz mi?

10-Mağazaların bir bölümünde köy pazarı kurun dediniz mi?

İşte Sayın Bakanım yeni seçimlerde yeni belediye başkan adaylarının üreticilerle nasıl gönül bağı kuracağını soracaktım. Çünkü sizin başkanların çoğu betondan anlıyor. Gönül belediyeciliğini kahvede yolda onların elinin ellere dokunması olduğunu sanıyor.

11-Sormak isterdim sizin yanınızda adaylarınıza boş dağlara yaban hayvanları için neler yaptıklarını?.

12-Hayvan sevgisi sadece toplanmış bazı hayvanları iyi bakımlı göstermek yerine her zaman şehrin bütün köylerinde yatay mimaride gönül köyleri oluşacak mı?

Ama zaman yetmedi. Siz konuştunuz onlar alkışladı. Biz de basına kapalı dışta kaldık. Pek ‘Candan’ iletişim kuramadım. Neyse ki fazla zamanınızı almak yerine www.egeyonhaber.com’da yazdık. Tarım Denizli’nin ve Ege’nin önemli bir gelir kaynağı. Eskiden kendi kendimize yetiyorduk. Ne oldu bize?

Haydi yerel yönetimlerin katkıları ile kendimize gelelim köyümüze dönelim.