Ahmet Deda yazdı:”Temmuz alevi”

Ahmet Deda yazdı:”Temmuz alevi”
Bundan üç yıl önce ABD’de de yaşayan cemaat lideri Fetullah ve bazı güçler,”Zamanı geldi” dedi. Ve 15 Temmuz akşamı Ankara’da uçaklar alçaktan uçmaya başladı.Uçak sesleri Ankara sokaklarını inletiyor. Ve kan kusuyordu.
Ankara’da polis özel birliklerinin bulunduğu yere bombalar yağıyor ve onlarca polis can veriyordu.Bir yandan darbe karşıtları ile darbeciler arasında emir komuta dışında çatışmalar başladı.
Sokaklara inen tanklara vatandaş direnç göstermeye başladı. İstanbul’da köprü üstünde vatandaş tanklara ve askere karşı direniyor. Türkiye Demokrasi dersi verirken dünya canlı yayınlardan ve de sosyal medyadan Türkiye’nin sokaklarını takip ediyordu. TRT basılmıştı, bir bildirinin silah zoruyla okutulmasını canlı izledik. Anladık ki bu darbeye kalkışanlar meclisi bombalayacak kadar kafayı yemiş örümcek kafalıların darbe kalkışması.Bu kalkışma çaresizlik ve insanlık dışı eylemleriyle dolu bir kalkışma.
Uzun lafın kısası siyasiler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu.Ve havaalanına indi. İşte o saatten sonra darbe girişiminin komuta gücü el değiştirdi. Ege’de darbeye karşı bütün yürekler bir oldu.Tanklara karşı bütün belediye iş kamyonları kışla çıkış kapılarına yığıldı. Çardak havaalanı’nda Ankara’ya askeri uçaklar kalkamadı. On beş Temmuz gecesi vatandaş demokrasi ve insanlık için ABD projesi FETÖ markalı darbe kalkışmasını yerle bir etti. Ve on beş Temmuz gecesi tanka topa karşı direnen, bombaların altında yok olan, darbe girişimcilerine direnen canlar yok oldu.
On beş Temmuz’dan bu yana üç yıl geçti. Ve yargılamalar başladı. Kırk yıldır örgütlenen FETÖ’den hesap soruldu mu? İşte bugün en önemli bölüm burası. Üç yıl geçti. Her gün FETÖ operasyonları devam ediyor. Bütün bunlara eyvallah, darbe girişiminin hesabı en ince ayrıntılarına kadar araştırılıp hesap sorulmalı. İnsanlık için adalet işletilmeli. Adalet işletilirken sapla saman kesinlikle birbirine karıştırmamalı, hesap sorulacaksa hiç ayrım yapılmadan sorulmalı.  En önemli yanı Adalet her insan için uygulanmalı. Hiç ayrım olmamalı.

Bunları neden yazıyorum ? Yüzlerce DEMOKRASİ sevdalısı insan can verdi. Önemli olan adalet kimsenin kemiklerini sızlatmadan aranmalı. Neden sapla saman karıştırmadan diyorum? Son zamanlarda adalet yavaş işliyor gibi oldu. Piyasada dedikodular ayyuka çıktı. FETO borsaları kurulduğu sokakta konuşuluyor. Parayı veren kenardan eve gidiyor.  Bunların hepsini ileri gelen geri kalan veya eski vekiller konuşuyor.
İnsanca yaşamak birlikte demokrasi birlikte Türkiye birlikte gelecek diyorsan, evet gerçekten birlik ve demokrasi diyorsak , şapkalarımızı çıkarıp önümüze bir kez daha düşünmeliyiz. Türkiye’nin adalete bu konuda reforma ihtiyacı var. Her beş on yılda çıkarılan af yada infaz kanunlarına değil, köklü adalet reformuna ihtiyacımız var. Geciken değil her insana eşit uygulanan adalete ihtiyacımız var.
Bu ülke insanın acilen birlik ve beraberliğe vede üretime ihtiyacı var.
Ormanlara canlılara insanlığımıza sahip çıkmaya ihtiyacımız var.
Şeffaf demokrat üretime dayalı yönetilmeye ihtiyacımız var.
Katliam zulüm ve insanlık dışı her türlü girişimin karşısında yaşasın kardeşlik insanlık vede demokrasi.
Kahrolsun her türlü darbeciler.

Yayınlama: 15.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.