Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahmet Yıldız, NATO Toplantılarına Katıldı

Denizli Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Ahmet YILDIZ 18-22 Mart tarihinde Almanya’da düzenlenen NATO toplantılarına katıldı.

Denizli Milletvekili, TBMM Dışişleri

Toplantılarda Alman Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen ve diğer yetkiler Almanya’nın dış politika öncelikleri, Rusya, Avrupa güvenliği, yaptırımlar, transatlantik ilişkiler, siber güvenlik, yapay zekânın güvenlik amaçlı kullanımı gibi konularda Almanya’nın politikalarını anlattılar. Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız ise Türk heyeti adına yaptığı konuşmalarda NATO’da ve Avrupa güvenliğinde Türkiye’nin önemini anlattı. Ortak savunma yükünün Avrupa’da zengin müttefik ülkelerce daha fazla paylaşılması beklentilerimizi anlattı.

Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız NATO toplantısı vesilesiyle Berlin’de bulunduğu sırada, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye ve Batı Avrupa’dan sorumlu Genel Müdür’e de bir nezaket ziyaretinde bulundu. Bosna Hersek’te aynı dönemde Büyükelçilik yaptıkları Genel Müdür ile ikili ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu. Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen Çanakkale Savaşları Anma Töreni’ne katılarak, Türk vatandaşlarına bir konuşma yaptı. Konuşmada, Çanakkale Savaşları sırasında Osmanlı ordusunun komutasına ortak olan Almanya’nın bu önemli olayın 2015’de 100. Yıl kutlamalarına yeterince değer vermemesinden ve aynı dönemle ilgili Ermeni iddialarına sempati duymasından dolayı eleştirdi.

Programın Stuttgart bölümünde, 25 yıl önce Muavin Konsolos olarak görev yaptığı Stuttgart Başkonsolosluğunu da ziyaret eden Ahmet Yıldız, fuar için Stuttgart’ta bulunan Türk işadamlarına da hitap etti.

Almanya programı dönüşü verdiği demeçte Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız şunları söyledi:”NATO bugüne kadar kurulmuş en başarılı savunma örgütü. Kuruluşundan buyana 70 yıl geçmiş olmasına rağmen, NATO ülkeleri birbiriyle savaşmadı. Anlaşmazlıklarını barışçıl yollarla çözmeye çalıştı. Hiçbir NATO ülkesi de dışarıdan saldırıya uğramadı. Bu sayede, NATO üyesi ülkeler savunma harcamalarından tasarruf ederek ekonomik ve sosyal kalkınmalarını hızlandırdılar. Bugün yeni riskler, yeni tehditler oluştu. Savunma harcamalarını yeniden %2’ye çıkarma kararı alındı. Zengin Avrupalı müttefiklerin bu yükümlülükten kaçmamaları, NATO’nun dış sınırlarında bulunan müttefiklere yardımcı olmaları gerekir. Adil yük paylaşımı şarttır. Sadece Rusya’da değil, Türkiye’nin güney sınırlarından gelen tehdit ve riskler karşı da dayanışma içinde olunması gerekir.Bu yıl Türkiye ve Yunanistan’ın NATO’ya katılışının 67. Yıldönümü. NATO toplantılarında Türkiye’nin görüşlerinin ve çıkarlarının anlatılması zaruri. Nitekim geçen haftalarda Yunanistan Parlamentosunda verdiğim cevaplar, hem parlamentoda hem de basında yankı bulmuştu. Bir yandan ülkemizde seçim çalışmaları sürerken, diğer yandan bütün toplantılarda Türkiye’nin görüş ve çıkarlarının savunulması şart.”dedi.