Aile, Evlilik ve Çift Danışmanı İlay Yeniçeri ‘Yeni Bir Gün’ Programına Konuk Oldu

Aile, Evlilik ve Çift Danışmanı İlay Yeniçeri ‘Yeni Bir Gün’ Programına Konuk Oldu
Yayınlama: 16.03.2018
A+
A-

Pamukkale TV’de yayınlanan ve Fatma Yığın’ın sunduğu ‘Yeni Bir Gün’ Programına Aile, Evlilik ve Çift Danışmanı İlay Yeniçeri Konuk oldu.

Pamukkale TV’de Hafta içi her gün Fatma Yığın’ın sunduğu ‘Yeni Bir Gün’ programının konuğu Aile, Evlilik ve Çift Danışmanı İlay Yeniçeri oldu. ‘Kadın ve Çocuklara şiddet ve istismar’ konularının ele alındığı programda Yeniçeri, ‘Şiddet deyince ilk aklımıza gelen hep fiziksel şiddet oluyor, Gözle görülen somut bir durum olduğu için o akla geliyor. Oysa şiddet o kadar türlü bir kavram ki Duygusal, psikolojik, düşünsel, ekonomik o kadar çok türü var ki aslında bunlar görünmüyor. Bu yüzden sadece Fiziksel şiddeti değil, hepsini ele almalıyız’  diyerek sözlerine başladı.

Program sunucusu Fatma Yığın’ın ‘Şiddetin eğitimle bir ilgisi olup olmadığı’ sorusuna da yanıt veren İlay Yeniçeri, ‘Hep söylüyoruz aslında şiddetin çocukluk, aile gibi faktörlerle ilgili olduğu düşünüyorum.  Çocuk babasının annesine uyguladığı şiddeti gördüğünde babaya öfkeleniyor, babam gibi olmayacağım diye düşünüyor ama bu şekilde büyürken iletişim kurmayı öğrenemiyor. Şiddetin bir ifade biçimi olduğunu düşünüyor. Bu açıdan Şiddet eğiliminin çocuklukla ilgili olduğuna inanıyorum. Türkiye’de kadınların yüzde 30’u şiddete olabilir diyor. ‘Eşimdir yapar’ şeklinde düşünüyor. Kadına şiddeti konuşuyoruz ama kadınlar bunu söylüyor. Elbette bu konunun eğitimle ilgili olduğu düşünüyorum ama sadece ve tek eğitimle ilgili olduğu düşünmüyorum. Ayrıca eğitim seviyesi yüksek olan insanların da şiddete başvurduğunu görüyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘Cinsel Şiddet, Şiddetlerin en kötüsü ve en acısı’

Cinsel şiddet hakkında da görüşlerini ifade eden Yeniçeri, Cinsel şiddet ki bence bunca şiddetin içerisinde en kötüsü ve en acısı. Elbette şiddetler arasında bir puanlama yapmıyorum ama bana çok daha farklı geliyor. Bedene verilen bir zarar var ortada kişinin bedenidir ve kimseyi dokundurtmama hakkı vardır aynı şekilde karşı bedene de saygı duymalıdır. Fakat malesef özellikle son zamanlarda görüğümüz ve tanık olduğumuz bir durum.’ şeklinde konuştu.

‘Cinselliği yanlış öğreniyoruz ve bu yüzden sapıklıklar ortaya çıkıyor’

Ülkemizde yaşanan cinsel istismar konusunun cinsellikle ilgili bilgilerin yanlış öğretilmesinden kaynaklığını söyleyen Yeniçeri, Ayıp kültürü ile örtülen bu konuyu oradaki buradaki bilgilerle öğrenen insan, büyüdüğünde cinsel yönelimi çok yerlere doğru kullanabiliyor. Çocukların ergenlik döneminde hatta cinselliği ilk keşfettikleri dönmelerinden itibaren cinsellikle ilgili eğitimlerin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aile eğer bu konuya sınır mı koymak istiyor? O zaman bunu cinsel danışmanlarla, ilkokullarda bunun eğitimlerinin artık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hiçbir şey bilmiyoruz. Bilmediğimiz gibi de yanlış öğreniyoruz, sağdan soldan öğreniyoruz ve bu sefer bambaşka bir yöne gidiyoruz. bu şekilde nasıl doğruyu bulabiliriz ki? Yanlış öğreniyoruz ve bu yüzden sapıklıklar ortaya  çıkıyor.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz ;

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.